Dels Barris del Vendrell......

 • Arranca la tradicional ”Festes del Pa Beneit” 

 • Del 5 al 13 de juliol 2024 

 • Cercabarris, Crema de falles, Sopars a la fresca i Cultura popular 

 • Segueix la programació dia a dia, per Capital2020

 • Programa Complet -BAIXAR PDF-AQUÍ- 

  Festes del Pa Beneit al Vendrell del 5 al 13 juliol

Del 5 al 13 de juliol el Vendrell viurà immers en les tradicionals Festes del Pa Beneit, protagonitzades pels diversos barris. Enguany començarà el divendres en el Barri del Serrallo i Font de la Menya; seguirán el Barri de França; el Barri de la Carretera; el Barri de la Plaça Nova i Barceloneta; el Barri de la Plaça Vella, el Barri de la Muntanyeta i enguany també, com a novetat, el Barri del Puig i el Pèlag, que el celebrarà el divendres dia 12 de juliol.

La regidora de Cultura popular, Mariona Figueras, ha celebrat la incorporació d’un nou barri al Pa Beneit i ha explicat que enguany aquestes festes tenen dues novetats destacades. D’una banda, la reducció de la durada dels repics de campanes i les tronades de cada barri, passant de 15 a 10 minuts, i de l’altra, el curs que els Campaners del Vendrell han ofert als membres de les comissions dels barris i també als Administradors de Santa Anna perquè puguin conèixer millor els tocs de les campanes i dotar-los de més qualitat.

En relació al contingut de les festes, les comissions dels barris han anat preparant els respectius programes, que en línies generals mantenen els actes tradicionals com les matinades, les falles, els "cercabarris", les activitats infantils, els sopars de veïns i els concerts de nit. Tot i així, en la presentació del programa, cadascun d’ells ha fet especial esment a alguns dels actes que els singularitzen. Així, per exemple:

Festes del Pa Beneit al Vendrell del 5 al 13 juliol

 • El Barri del Serrallo i Font de la Menya ha anunciat que com a novetat, el divendres 5 de juliol, a les 19.30 hores, organitza una passejada històrica pel carrer Nou, a càrrec de Salvador Arroyo, que finalitzarà a la Font de la Menya amb el nomenament de la pubilla i l’hereu del barri. L’altra novetat és que el cercabarri del dia 6 s’endarrerirà mitja hora (19h) per evitar la franja de més calor. Així mateix, han destacat que al concert del dissabte hi haurà servei de barra.
 • De la seva banda, des del Barri de França (7 i 8 de juliol) s’ha volgut destacar la dissetena edició de la Correguda a la francesa del diumenge, que enguany tindrà noves categories com la categoria “interbarris”. I com a novetat, han destacat un concert de música folk pel diumenge a la tarda, a càrrec del grup Destil·lats.
 • Des del Barri de la Carretera (9 de juliol) han explicat que, a banda de la falla del barri, s’ha impulsat la construcció d’una mini falla en honor al Campanar de l’Església que anirà a càrrec d’alumnes de l’escola Sagrat Cor. Amb relació al Cercabarri han avançat que comptarà amb l’acompanyament de quatre nans per fer-lo més divertit i que a l’hora del sopar de barri hi haurà food trucks.
 • De la seva banda, el Barri de la Plaça Nova i la Barceloneta (10 de juliol) ha volgut aquest any vincular la seva festa amb l’Any Guimerà i ha previst dos actes relacionats amb el centenari de la seva mort. Així, a matí del dimecres es farà una visita guiada al Museu Àngel Guimerà i a la tarda, una lectura de poesia a càrrec de l’associació Coma-ruga Literària. Una altra singularitat del barri és el Pa beneït nocturn (10.30h).
 • En el cas del Barri de la Plaça Vella (11 de juliol), com a novetat, s’ha destacat, d’una banda, la nova imatge gràfica, i de l’altra, l’actuació de la xaranga Atiliks després del cercabarri per amenitzar els carrers. També s’ha ressaltat que a la barra del concert oferiran la cervesa artesanal pròpia, Two Beers.
 • En la seva estrena per les festes, el Barri del Puig i el Pèlag (12 de juliol) comptarà amb botifarrada; coca amb xocolata pels més petits, festa de l’escuma, actuacions de ball al matí i a la tarda, a més d’una batucada amb el Drac el Cabrot, entre altres. La plaça de la Sardana concentrarà la majoria d’activitats, tot i que la falla es plantarà al carrer Apel·les Fenosa després de dinar.
 • El Barri de la Muntanyeta (13 de juliol) tancarà el programa de festes: com ja és tradicional, ho farà amb una aposta per les activitats infantils i un espectacle de ball a la tarda. Les parelles del cercabarri visitaran un any més els avis de la Residència, on es farà la benedicció, i es tornarà a organitzar la falla júnior després de l’èxit que va tenir la primera edició de l’any passat.

Festes del Pa Beneit al Vendrell del 5 al 13 juliol

Imatge-portada: Festes Pa Beneit- Redacció Capital2020 /juliol2022
Imatge-interior: Festes Pa Beneit- Redacció Capital2020 /juliol2022
Font, programa i Imatge comissions: Ajuntament del Vendrell /Comissió de Barris