La 24a Xatonada Popular de Calafell.......
-
Plaça del Manila (Confraria de Pescadors)
-
Última parada de la “Ruta del Xató 2025”
-
Diumenge 23 de març del 2025
-
Des de les 10 del matí
-
Taller infantil de Xató
-
Showcooking
-
Tast de Xató
-
Fira d’aliments artesanals
Calafell és un territori de bona gastronomia. A més dels seus tradicionals plats mariners i arrossos amb el peix i marisc que arriben al paladar de tothom que seu a taula per gaudir de la cuina d’aquesta part de la Costa Daurada. Aquest municipi tarragoní és un lloc que guarda una deliciosa recepta fresca, generosa, saborosa i de temporada, que ha passat de pares a fills i de generació en generació: el Xató.
Diumenge vinent, 23 de març se celebrarà la “24a Xatonada Popular de Calafell”, a la plaça del Manila (Confraria de Pescadors de la Platja de Calafell), com a part de la Ruta del Xató, i a on hi participarà l’ambaixadora 2025 de la ruta, periodista gastronòmic i part del moviment de la Nova Cuina Catalana.
A partir de les 10 h a la plaça del Manila (Zona Confraria Pescadors), la Xatonada Popular començarà. La celebració del taller infantil de Xató a les 11 h, per a nens i nenes de 8 a 11 anys, dirigit pel xef Francesc Repiso de Masterchef 11.
Seguidament, a les 12.30 h. es realitzarà un showcooking de Xató.
En el mateix espai i durant tot el matí, es realitzarà la tradicional Fira d’aliments artesanals i trobada de plaques de cava.
Tast de Xató
Enguany per son per emportar (no hi haurà servei de taules i cadires) les racions elaborades a càrrec dels restaurants A Can Pilis i Càtering Eusébio, deuen ser adquirides a l'estand instal·lat a la mateixa plaça del Manila.
Com és el Xató de Calafell?
Per aquells que no han tingut l'oportunitat de provar-lo, és un plat entrant, elaborat amb escarola, bacallà esqueixat, tonyina, anxova, olives arbequines i l'especial salsa a base d’ametlles, avellanes, pebrot de romesco, pa fregit, alls escalivats, tomacons, oli d’oliva, vinagre, sal, pebre blanc i pebre vermell dolç.
Que s’acostuma a acompanyar amb truites de carxofes, de fesols o de botifarra negra.
Des de Capital2020, ens comprometem a publicar la recepta original del Xató de Calafell aquest cap de setmana (diumenge 23 de març). Serà la forma de què els nostres seguidors que no puguin provar-lo a la Xatonada Popular de Calafell, s'animin a preparar-lo a la llar amb la família o amics.