Jornades de Portes Obertes……

  • 24, 25 i 26 de maig 2024 

  • Amb el lema “Endinsa’t al Port” 

  • Celebració del dia Marítim Europeu 

  • Programa d’activitats gratuïtes 

  • Per totes les edats 

  • Visites guiades per terra i mar

En el marc de l’estratègia comunicativa Port Obert i coincidint amb la celebració del dia Marítim Europeu, el 24, 25 i 26 de maig el Port de Barcelona organitza unes jornades de portes obertes per donar a conèixer i apropar el port i la seva activitat a la ciutat.

El Port de Barcelona organitza les seves primeres Jornades de Portes Obertes durant el cap de setmana del 24, 25 i 26 de maig, coincidint amb el Dia Marítim Europeu. Aquest esdeveniment oferirà a la ciutadania l’oportunitat de conèixer de primera mà el funcionament i la importància de la infraestructura catalana, així com la seva història i els projectes de futur. A través de visites per terra i mar i de diverses activitats lúdiques i divulgatives, els visitants podran conèixer a fons el Port de Barcelona.

“Volem continuar apropant el Port als ciutadans i, per això, ens fa molta il·lusió organitzar les nostres primeres Jornades de Portes Obertes. Serà una oportunitat única perquè tothom pugui conèixer el Port de ben a prop i tot el que aporta al dia a dia de la ciutat i del seu entorn”, ha expressat el president del Port, Lluís Salvadó, durant la presentació celebrada a la rambla de l’antic “Rompeolas”, a l’espai de Marina Vela. L’esdeveniment també ha comptat amb la participació del Director del Port Vell, David Pino.

Amb el lema “Endinsa’t al Port”, les Jornades s’estructuren en tres eixos:

  • Descobrir el Port, amb visites terrestres en bus, visites marítimes amb Golondrines i rutes històriques a peu.
  • Conèixer el Port amb un Àgora Port amb una programació de xerrades, tallers i activitats familiars i un contenidor del Port, i
  • Viure el Port amb un mercat mariner al Port Vell, photocalls per a fotos selfis i activitats paral·leles.

Barcelona Port Obert 24, 25 i 26 de maig 2024

Al llarg dels tres dies, la ciutadania podrà explorar el Port amb visites guiades en autobús (amb sortida des de Portal de la Pau, el barri de La Marina i el Prat de Llobregat) que s’endinsaran a la zona restringida del Port, així com recorreguts marítims en les Golondrines. També es podrà viure la història del port barceloní i descobrir com ha evolucionat al llarg del temps amb visites a peu gratuïtes pel Port Vell, algunes d’elles teatralitzades. Totes les visites poden reservar-se a partir d’avui, 29 d’abril, a través del web del Port, amb un cost simbòlic d’1 euro per reserva, que inclourà un obsequi per a tots els assistents. En total, s’oferiran més de 240 visites de divendres a diumenge que permetran a milers de persones gaudir del Port en horari de 10 a 21 hores.

Àgora Port

Un espai obert a tothom amb activitats didàctiques i d’entreteniment.
La plaça del Portal de la Pau, davant del monument a Colom, acollirà l’Àgora Port, un espai obert a tothom on s’oferirà un complet programa de xerrades, taules rodones, tallers lúdics i actuacions per a totes les edats. Els assistents podran gaudir d’explicacions didàctiques sobre el funcionament d’una terminal de contenidors o informació bàsica per poder seguir la Copa Amèrica. També es donaran a conèixer els projectes més innovadors del Port de Barcelona com l’electrificació de molls o la integració de drons i tecnologia 5G, tot això de la mà dels responsables de cada projecte. Al vespre, l’escenari de l’Àgora s’omplirà de música i entreteniment amb havaneres, geganters, grallers i bestiari de la Barceloneta o tallers de rumba catalana, entre d’altres.

Per als més petits, l'Àgora oferirà activitats específiques perquè puguin aprendre sobre el port d'una manera divertida i educativa amb contacontes i pintacares. A més, tindran l'oportunitat d'explorar els vehicles de la Policia Portuària i dels Bombers del Port de Barcelona, i conèixer de prop com treballen per mantenir la seguretat al recinte portuari.

Un mercat mariner

Amb una gran varietat de productes de proximitat i molt més.
La gastronomia serà un altre dels atractius d’aquestes jornades amb un mercat mariner situat a la mateixa plaça del Portal de la Pau, que oferirà una gran varietat de productes de proximitat i relacionats amb el mar. Els visitants tindran l’oportunitat tant de comprar com de tastar els productes a l’espai de degustació i gaudir d’una experiència gastronòmica al costat del mar.

Barcelona Port Obert 24, 25 i 26 de maig 2024

Sorteig a Instagram

El Port de Barcelona organitzarà un sorteig a Instagram de deu visites per a dues persones a bord de l'embarcació del Port de Barcelona, el Consolat de Mar. A més, hi haurà photocalls distribuits en punts estratègics del Port per animar els visitants a fer-se fotos i compartir-les a les xarxes socials.

Una quinzena d’entitats, associacions i empreses vinculades al Port de Barcelona participaran en aquestes Jornades de Portes Obertes, formant part tant de les activitats organitzades per l’Autoritat Portuària com organitzant activitats paral·leles. En concret són: Museu d’Història de Catalunya, Museu Marítim de Barcelona, ZAL Port, Associació de Guies de Catalunya, Fundació BCN Capital Nàutica, Amics de la Rambla, ACIB La Barceloneta, Associació de Comerciants La Marina, Eix Comercial del Raval, Associació de Comerciants Poble Sec-Paral·lel, Born Comerç, Associació de Geganters de la Barceloneta, America’s Cup Experience, l’Aquàrium, Maremàgnum i Marina Vela.

Per més informació e inscripcions fer-ho per la web AQUÍ.

Dia Marítim Europeu

El Dia Marítim Europeu va ser establert l'any 2008, en iniciativa mancomunada entre el Consell Europeu, el Parlament Europeu i la Comissió Europea, com a part integrant de la política marítima de la Unió Europea. La data comuna i central acostuma a ser el 24 de maig.

El seu objectiu fonamental és visibilitzar la importància de la mar entre els ciutadans europeus, destacant la labor dels Serveis Marítims a Europa dedicats a la protecció de les mars, vetllant per la conservació de la naturalesa aquàtica, el medi ambient marí i el patrimoni històric submergit.

Barcelona Port Obert 24, 25 i 26 de maig 2024

Imatge-portada : Vista general Port de Barcelona
Font i Imatges: Port de Barcelona