El futur del sector.......
-
Altament innovador
-
Avui, 206 empreses i més de 4.000 treballadors
-
Amb un 50% de la facturació de tot el sector espanyol
-
Catalunya, la regió de la UE més destacada en inversió estrangera
Més de 200 empreses i 4.000 treballadors formen el sector dels videojocs a Catalunya, que amb un 27% de les de l'Estat representen la meitat de la facturació del sector. D'altra banda, Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació de projectes d'inversió estrangera en aquest sector.
Un videojoc és una aplicació creada amb el propòsit principal de l’entreteniment. Es basa en la interacció d’un o més jugadors i s’executa en un entorn digital amb un dispositiu electrònic. En el seu procés productiu hi intervenen diverses fases des de la preproducció (guió, so gràfics, programació inicials), passant per la producció (programació de codi, dissenyadors) fins a la postproducció (detecció d’errors i avaluació prèvia a la venda). Es tracta d’un sector altament innovador que a Catalunya reuneix 206 empreses, segons l’estudi Videojocs a Catalunya elaborat per ACCIÓ.
Consulta totes les dades a l’estudi Videojocs a Catalunya (document-PDF).
A escala global, el sector dels videojocs va assolir una facturació d'uns 175.800 milions de dòlars l'any 2021. Uns ingressos que es reparteixen sobretot entre l’Àsia-Pacífic (50%), l'Amèrica del Nord (24%) i Europa (18%). El telèfon mòbil i la tauleta, la TV/consola i l'ordinador són les tres plataformes principals per a un sector on Espanya se situa en el 10è lloc mundial en termes de facturació.
Amb dades actualitzades a 2021, a Catalunya hi ha 206 empreses en el sector dels videojocs (el 27% del total a Espanya). Entre totes elles l'any 2020 van facturar 552,5 milions d’euros, una xifra que representa un increment del 17% respecte l'any anterior i el 50% del total del sector a l'Estat. A Catalunya aquesta indústria dona feina a gairebé 4.000 treballadors.
A més, en els darrers anys ha resultat atractiu per a la inversió estrangera, situant Catalunya com la regió de la UE més destacada en aquest aspecte. Entre els anys 2017 i 2021 s'han realitzat 20 projectes d'inversió estrangera per un volum de 118 milions d’euros que han generat vora 900 llocs de feina.