Per treballs universitaris,,,,
-
Fi de grau, postgrau i màster
-
Investigacions tant individuals com col·lectives
-
Per respostes a problemes actuals de la societat
-
Presentació de treballs fins al 22 de juliol 2024
-
Les Bases -PDF-AQUÍ-
Els Premis d’Economia Social es consoliden amb més de 9.000 euros en premis per a treballs universitaris d’investigacions tant individuals com col·lectives. Enguany es repartiran 9.200 euros a treballs universitaris de fi de grau, postgrau i màster.
Aquests premis, els quals s’acaben de publicar les bases i els convoca la Fundació Roca Galès en el marc del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, es poden inscriure treballs originals tant individuals com col·lectius que es portin a terme entre el 30 d’octubre del 2023 i el 22 de juliol del 2024, dia que es tanca la convocatòria per participar-hi.
Segons s’estipula a les bases, s’atorgarà 1.100 euros a les persones guanyadores de les categories de Treball de Fi de Grau (TFG), Treball de Postgrau (TP) i Treball Fi de Màster (TFM); així com a qui obtingui el Premi Especial. A més a més, els segons millors de cada categoria rebran 900 euros. A les persones premiades se les recompensarà amb 300 euros més per a serveis i productes del mercat social.
El jurat dels premis valorarà especialment els treballs que abordin respostes actuals de la societat, com per exemple les noves formes de producció, el cooperativisme de plataforma, les noves formes de consum o de gestió innovadores des del cooperativisme, la continuïtat d’activitats econòmiques en forma de cooperativa així com altres reptes de l’economia social i solidària. També es valorarà molt positivament aquells treballs que vinculin l’economia social o les cooperatives amb la transició ecosocial i que tinguin perspectiva de gènere.
La principal finalitat dels premis és reconèixer els treballs acadèmics teòrics i pràctics que posin l’accent en noves maneres de produir, gestionar i consumir mitjançant l’economia social i el cooperativisme. Un altre dels seus objectius és donar visibilitat a les àrees de coneixement vinculades a aquest model econòmic en les universitats catalanes, però també a fomentar l’especialització de l’alumnat en aquestes matèries.