La Diada castellera....

 • Colles Campiones Concurs Castells 

 • Concurs de Castells de Tarragona 

 • Castellers de Vilafranca 

 • Colla Joves Xiquets de Valls 

 • Colla Vella dels Xiquets de Valls 

 • Nens del Vendrell 

 • El Vendrell, 1r de juny 2024

Juny ha començat amb una fantàstica diada castellera, que perdurarà en el temps amb el nom de "Diada Colles Campiones Concurs Castells" les quatre colles que han guanyat històricament el Concurs de Castells de Tarragona, per tant la colla amfitriona “Nens del Vendrell”, els “Castellers de Vilafranca”, la “Colla Joves Xiquets de Valls” i la “Colla Vella dels Xiquets de Valls”, quatre campiones.

Un parell de dies abans, el dijous 30 de maig, a l'auditori del Tívoli, es va reviure la història del Concurs de Castells de Tarragona amb la projecció del documental "El Somni de Pau Casals", a on de gom a gom es va realitzar el sorteig de l'ordre d'actuació de la diada, i debat entre representants de les colles. Aquests van ser Àngel Grau, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Jaume Galofré, tècnic i excap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls, Manel Urbano, cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i Kevin Prados, cap de colla dels Nens del Vendrell.

Quina Diada !!!

A partir de les 5 de la tarda els carrers del centre del Vendrell es van tenyir de colors, era els centenars de castellers de les quatre colles que començaven a arribar al punt de trobada. A les 6, van sonar les gralles i al carrer Doctor Robert punt d'actuació no entrava una formiga: començaven els castells !!!.

Primer els Castellers de Vilafranca amb un 3d9f, després els Nens del Vendrell amb el 3d8, seguits de la Colla Joves Xiquets de Valls a un 4d8(c) i finalment un 3d9f per part de Colla Vella dels Xiquets de Valls, ordre segons el sorteig previ. Ronda a ronda, la festa castellera va anar avançant per tres hores fins a arribar a vanos, pilars i la ballada conjunta que donava fi a aquesta primera i exitosa "Diada de Colles Campiones Concurs Castells".

Les presentacions

 • Castellers de Vilafranca: 3d9f; 2d9fm; 4d9f; pd6
 • Nens del Vendrell: 3d8; 4s8; 2d7; Vanod5
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3d8(c); 3d8; 2d7; pd6
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f; id4d9f; 5d8; 4d8a; pd7f

Aquest no va ser la fi de festa, en acabar la diada, tothom va omplir la veïna plaça del Tívoli per gaudir del sopar popular fet pels cuiners dels Nens del Vendrell "CuiNens", a on un bon menú a on no podia faltar l'especial fideuà va retornar les forces a tots els castellers. El temps va mantenir-se per pogué viure l'ambient de germanor, alegria, inclòs eufòria.

Però al voltant de la mitjanit, la tempesta va arribar després de recórrer gran part de Catalunya. A córrer tothom!!!. Semblava que aquí quedava tot, doncs no, la pluja va passar, i els més atrevits van poder seguir la festa amb el concert preparat per al grup La Traca, i el reconegut DJ Sendo fins passades les tres de la matinada.

Imatges per el record... 

Imatge-portada: Foto Redacció Capital2020 /mix cartell diada.
Imatges-interiors: Redacció Capital2020 / 1-juny-2024
Fonts: Nens del Vendrell / Redacció Capital2020