Jornades Gastronòmiques……
-
De productes emblemàtics de la mar i l'horta
-
La Galera i la Carxofa cambrilenques
-
Fins al 23 de març de 2025
-
Cambrils, capital de la Gastronomia de la Costa Daurada
-
Galerada Popular al Port de Cambrils
-
Agenda “Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025”
Cambrils celebra fins al 23 de març, la Jornada Gastronòmica de la Galera i la Carxofa, fusionant dos productes emblemàtics de la mar i l'horta cambrilenca. Durant aquests dies, la galera i la carxofa seran les protagonistes en les taules dels restaurants. A més a més, podràs gaudir d'una mar d'activitats per a tots els públics.
Cambrils, com a capital de la Gastronomia de la Costa Daurada, es caracteritza per ser el bressol dels grans cuiners. L'excel·lència gastronòmica és un dels seus grans reclams i, precisament per això, posa esment en promocionar dos dels seus productes estrella: La Galera i la Carxofa.
Durant les jornades, quaranta restaurants cambrilencs ofereixen a tastar, tant a locals com a visitants, menús únics i originals i plats principals, adoptant com a ingredients principals la galera i la carxofa. Una simbiosi perfecta que explica a través del paladar qui som i quins són els nostres orígens tant mariners com agrícoles.
Com cada any, participen activament, entitats locals com la Confraria de Pescadors mitjançant les visites guiades sota l'activitat familiar Galeres en viu, per conèixer de primera mà el recorregut que fan les galeres des de la mar fins a la llotja, i l'associació Vent d'Estrop que acull als més petits en les ja conegudes passejades en llagut. Així com l'Arjau amb la demostració de Vela llatina, dins del marc de la tradicional Galerada Popular al Port de Cambrils.
Alhora, aquesta jornada posa en valor al conjunt del sector primari, representat per la Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Però, no menys important és la tasca de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, que amb la celebració del Concurs La mar i l'horta als fogons per a joves cuiners/es, permet promocionar el talent dels joves cuiners/es de casa nostra i preservar així el llegat culinari i garantir la continuïtat de noves generacions de xefs en el territori.
Consulta la PROGRAMACIÓ AQUÍ i descobreix tots els restaurants participants i les activitats que et proposem.
Un Port amb Encant: Ruta Gastronòmica per Cambrils
Quan estàs a Cambrils el temps sembla anar més lentament. Pot ser pel seu port de pescadors on a la tarda s’observa una activitat frenètica, però la resta del dia convida a passejar tranquil·lament fins al Far Vermell o a fotografiar les nostres escultures més conegudes. Pot ser pel seu passeig marítim infinit, pel catamarà tornant a port o per les barques de pesca que semblen pintades a l’horitzó. Pot ser que sigui pels aromes deliciosos que surten de les cuines dels restaurants i que obren boca. O pot ser que sigui una barreja de tot. Per això et convidem a arribar a bon port i deixar que els teus sentits es deixin dur per l’ambient tranquil del municipi.
En aquesta ruta gastronòmica partim del port de pescadors on serem testimonis de com arriben les barques de pesca al port rodejades de gavines a l’espera del peix fresc que tot just arribar donant un encant natural a l’escena. Passejarem entre els carros plens de peix i ens acostarem al Far Vermell per fer unes fotos espectaculars o, fins i tot, pintar el far amb aquest color vermell tan llampant i que contrasta amb el blau del cel. Pel passeig marítim ple de vida amb infinitat de botigues i restaurants, podrem observar els detalls de les dues escultures que tenen relació amb la pesca i la seva gent o, fins i tot podem anar més enllà, fins al Pi Rodó, un lloc sobradament conegut per tots aquells que practiquen el running o la bicicleta.