De Cava i Gastronomia.......

  • Mostra la XXIX edició

  • Dies 3, 4 i 5 d’octubre 2025

  • Al Parc Lluís Companys

  • Sant Sadurní d’Anoia, Capital del cava

  • Més de 35 expositors

  • Tast, degustacions, gastronomia i maridatges

  • Activitats al voltant del cava

La XXIX edició de la Mostra arriba el 3, 4 i 5 d'octubre amb un programa d'activitats que convida a degustar, aprendre i celebrar els fruits de la terra en un ambient únic. Des del 1997, Sant Sadurní d’Anoia celebra l’inici de la tardor amb una trobada imperdible per a entusiastes de les bombolles, especialistes i devots de la cultura del cava.

Amb una extensa varietat de referències de caves de les millors varietats de raïm del territori, el Cavatast no és només una oportunitat per degustar productes excepcionals, sinó també una finestra oberta a la rica cultura vinícola de la regió. La Mostra ofereix tastos guiats, degustacions gastronòmiques, sessions dirigides per professionals, visites a cellers, vetllades especials com la VI Nit dels Màgnums, música en viu i més, tot unit al voltant d'una gran festa que atrau cada any milers de visitants i que abraça plenament la història d'aquesta terra.

Descarrega el Programa Complet -AQUÍ PDF-

CAVATAST 2025 del 3 al 5 d'octubre

Dates i Horaris

  • Divendres 3 d'octubre, de 19 a 23 h
  • Dissabte 4 d'octubre, de 12 a 23 h
  • Diumenge 5 d'octubre, de 12 a 21 h

Tiquets de degustació de cava i gastronomia

Més de 90 referències de cava i vi escumós, i 40 tastos gastronòmics.

Els tiquets de degustació de cava i gastronomia i la copa oficial es podran adquirir anticipadament a l’Oficina de Turisme i als punts de venda de tiquets de la Mostra a partir del dia 3 d'octubre, a les 19 h.

Llistat d’Expositors i Degustacions -AQUÍ PDF-

Servei de Bus llançadora

Sortides regulars amb recorregut des de l’estació de tren RENFE fins al CAVATAST, amb parades al centre de la vila.
♦ 3 d’octubre | De 20.30 a 23.00 h
♦ 4 d’octubre | De 12.00 a 23.00 h
♦ 5 d’octubre | De 12.00 a 21.00 h
Gratuït

https://www.facebook.com/cavatast/videos/1324517989270327?locale=ca_ES

Història de les vinyes i la vila

Sant Sadurní s'arrela en el sòl mil·lenari del Penedès, al límit de la Catalunya nova i la Catalunya vella, cruïlla de camins, de gent i d'influències.

CAVATAST 2025 del 3 al 5 d'octubre - cartell

Els seus orígens provenen de l'antiga parròquia de Sant Sadurní de Subirats, de la qual s'independitzà com a municipi l'any 1768. Aleshores prengué el seu actual nom en distinció del riu Anoia que travessa la part central del terme. Ja en aquella època el conreu de la vinya i l'elaboració de vi en constituïen la principal ocupació i gràcies a la seva situació i el seu conjunt de terres fèrtils, aconseguí desenvolupar-se i prosperar fins a finals del 1800, quan visqué el seu moment més àlgid.

El 1887 la plaga de la fil·loxera, que ja havia destruït les vinyes franceses, arribà a Sant Sadurní i arruïnà les vinyes i la vila. Foren temps de penúries que els sadurninencs afrontaren amb empenta i tenacitat. Pagesos i rabassaires, sota el lideratge de set propietaris locals, anomenats posteriorment “els set savis de Grècia”, van emprendre la tasca titànica de replantar les vinyes amb peus de cep americà, immunes a la plaga.

La producció de cava, que s'havia iniciat tímidament poc abans de la fil·loxera, va prendre, després, un impuls definitiu. Enguany Sant Sadurní, amb uns 13.000 habitants, és la Capital del Cava indiscutible. Més de vuitanta cases elaboradores locals produeixen el 90 % de tot el cava de l'Estat i, d'entre aquestes, les principals avui dia exporten amb la DO Cava arreu del món.

CAVATAST 2025 del 3 al 5 d'octubre

Imatge-portada: Presentació de CavaTast 2025
Font i imatges: Ajuntament Sant Sadurní d’Anoia/Sant Sadurní Turisme/Penedès Turisme.