Les variacions per especials.....

  • Tant com entrada o aperitiu 

  • També com a plat principal 

  • De brandada de bacallà 

  • De brandada de bacallà i cranc 

  • De brandada de gambes i cranc 

  • D’altres peixos i gambes

A la cuina de les llars catalanes, és costum que a certes festes o aniversaris, es preparin i mengin en família els clàssics canelons fets amb restos del rostit o de carn d’olla. En obrir aquest 2024 us volem suggerir preparar uns altres originals canelons o canonets de peix, gambes i cranc …..

“Algunes suggereixes que faran novetat”

De brandada de bacallà

La brandada, i més si és de bacallà, com a aperitiu o plat, a tots ens agrada, però és que a més, si l'elabores com en aquesta recepta, serà un èxit segur! Una recepta molt simple, versàtil i amb una combinació de sabors sorprenent on unim cuina tradicional amb un toc més modern.

En aquesta ocasió la prepararem sense tomàquet, sense patata i sense utilitzar del thermomix, la nostra elaboració serà molt similar a la de preparar unes croquetes molt suaus, cremoses i lleugeres.

Ingredients:
• 60 ml d'oli d'oliva
• 100 grams de farina de blat
• 200 ml de llet
• 600 grams de bacallà dessalat i esmollat
• 1 culleradeta de julivert picat
• Sal i pebre al gust

Preparació de la brandada:
1.- Escalfa l'oli i afegeix la farina. Daurar per a evitar el seu sabor posteriorment.
2.- Afegeix la llet a poc a poc sense parar de remoure per a evitar grumolls, i quan tinguis una consistència espessa, afegeix el bacallà esmollat, removent tot conjuntament perquè s'acabi de cuinar amb aquesta mateixa calor. Agregar el julivert i asCanelons o canonets cruixents saonar a gust.
3.- Introduir dins d'una màniga pastissera per a poder introduir dins dels canelons una vegada fregits.

Ingredients:
• 12-16 oblies per a crestes
• Oli per fregir (ha de cobrir els canonets)

Preparació dels canelons cruixents o canonets:
1.- Enrotlla les oblies per crestes al voltant de canonets cilíndrics de metall, i fregeix en abundant oli calent, donant-los la volta, per a deixar-los escorrent damunt de paper absorbent de cuina una vegada llestos.
2.- Amb ajuda de la màniga pastissera, emplena els canonets o canelons fregits amb la brandada de bacallà.

Comentari: els canonets cilíndrics de metall es poden aconseguir en qualsevol proveïdor d'equip per cuina, per exemple Amazon.

Canelons o canonets cruixents

De brandada de bacallà i cranc

Realitzar el mateix procediment anterior (brandada de bacallà), però amb la variació d'ingredients i quantitats en la brandada.
Canviar els:
• 600 grams de bacallà dessalat i esmollat
Per:
• 300 grams de bacallà dessalat i esmollat
• 300 grams de carn de cranc

De brandada de gambes i cranc

Realitzar el mateix procediment anterior (brandada de bacallà), però amb la variació d'ingredients i quantitats en la brandada.
Canviar els:
• 600 grams de bacallà dessalat i esmollat
Per:
• 300 grams de gambes picades finament
• 300 grams de carn de cranc

De brandada de gambes i qualsevol peix

Realitzar el mateix procediment anterior (brandada de bacallà), però amb la variació d'ingredients i quantitats en la brandada.
Canviar els:
• 600 grams de bacallà dessalat i esmollat
Per:
• 300 grams de gambes picades finament
• 300 grams de carn de qualsevol peix blanc (rap, llenguado, etc..)

Canelons o canonets cruixents de bacallà, cranc, gambes...

En qualsevol de les alternatives, només queda, servir-los i degustar-los. (freds o calents).

Font i Imatges: MiniKuiners/Capital2020