Els primers llibres de cada categoria........
-
No Ficció en català: Cuina! o Barbàrie
-
Uneix la Cuina i la Literatura distesa
-
Per part de Maria Nicolau
-
I els TOP10 dels últims dies
Fent un repàs als libres més venuts aquets últims dies a Catalunya, ens trobem en el primer lloc de la llista de “no ficció” a Maria Nicolau amb el seu llibre “Cuina! O barbàrie”, que justament uneix la lectura amb la cuina, les experiències i percepcions. Vols conèixer més?.
Cuina! O barbàrie
L’autora, es molt expressiva, desprès de vint anys en els fogons de les cuines.....”Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona i defensar-ho davant de qui fos. No sigueu bèsties, cuineu!” Maria Nicolau.
Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre’ns a una llista d’ingredients, ni planificar minuciosament la compra del supermercat. Ben al contrari, cuinar és tot allò que passa als marges d’una recepta: és improvisar, arriscar, decidir. Cuinar és, en definitiva, atrevir-nos a ser lliures. Contra l’extinció d’aquest atreviment, contra el síndrome del no-tinc-temps i la barbàrie d’una societat que menja però no cuina, aquest llibre ens urgeix a recuperar el sentit de l’acte més primigeni de la vida: alimentar-nos.
Entusiasta, inconformista i hilarant, Maria Nicolau ens obre les portes a una cuina rica, sostenible, apassionada i, sobretot, coherent. Una cuina explicada a través de la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima.
Per què l’olla és l’invent primordial de la civilització? Què ho fa que els pastissos s’inflin al forn? Com és que només comprem salmó i lluç, tenint el Mediterrani ple d’altres varietats de peix? En aquest llibre, molt més que receptes, trobareu una cuina que respon a la necessitat de subsistir, però també al goig de compartir i que ens recorda que nosaltres som els últims responsables de la manera com vivim.
Alguns comentaris
«Quina meravella! Serà el meu regal per a tothom a qui estimo en els propers anys» Laura Rosel
«Un llibre històric, suculent, bestial» Josep Roca
«La Maria Nicolau ha reinventat la literatura gastronòmica, si més no en català» Miquel Bonet
La firma de Maria Nicolau
La meva vida a la cuina professional va començar als catorze anys amb una frase: “tinc tot el meu entusiasme a oferir i res a perdre.” Avui, després de més de vint anys d’experiència internacional, sé que el que converteix en valor tanta experiència és, precisament, aquest entusiasme, que segueix intacte. He escrit un llibre!
L'actualitat en escriptors, títols i editorials.......
1.- Ficció (10 en català i 10 en castellà)
2.- No – Ficció (10 en català i 10 en castellà), i
3.- Infantil – Juvenil (10 en català i 10 en castellà).
Per tant, el lector te a l'abast el rànquing: 30 títols en català i 30 títols en castellà, un total de 60.
Descobriu els Títols, Autors i les seves editorials que han sigut els més venuts del 16 al 22 de gener 2023. Ja podeu iniciar la decisió de quins seran els vostres objectius del mes.
Metodologia: Dades obtingudes de la informació diària de vendes que aporten un total de 150 llibreries de tota Catalunya.