El diumenge vinent.......

  • 15 de gener 2023

  • Dia Mundial de la Neu

  • Celebració a tot el món des del 2007

En aquest món ambientalista, començarem per conèixer la neu: La neu és el resultat d'un fenomen meteorològic, i un principi físic que tots hem estudiat a l'escola, que es materialitza per la pluja, el vapor d'aigua a l'atmosfera a temperatura baixa (a partir de menys zero graus centígrads), la que es converteix en petits cristalls de gel, que s'agrupen en forma geomètriques que quan arriben a terra les coneixem com "flocs".

La neu que es diposita a la terra ens deixa uns paisatges fantàstics, emblanquits, ens permet realitzar diversos esports d'hivern com la pràctica de l'esquí, gaudir del trineu, travesses de muntanya, les caminades amb raquetes, el snowboard i tants altres. Per aquest motiu la Federació Internacional d'Esquí, l'any 2007 va fixa el tercer diumenge de gener (Aquest any 2023: 15 de gener) per la celebració a totes estacions d'esquí del món, el "Dia Mundial de la Neu" (World Snow Day).

Aquest és un bon dia que també ens ha de servir per reflexionar respecte als beneficis mediambientals de la neu, perquè al llarg de l'hivern es va acumulant als sistemes muntanyosos. A Catalunya, en especial a partir dels 1.000 metros d'altitud sobre el nivell de mar fins als 3.000 dels nostres cims, doncs quan pujant les temperatures per primavera, es produeix el desgel regant la terra, donant vida a la vegetació i omplin rius i embasaments. Per tant, és un factor climàtic importantíssim, ja no sols a la nostra voltant, sinó per al planeta, ja que en els estudis de l'evolució climàtica es determina que la desfeta de la neu, el desglaç dels pols que avança, produeixen la puja generalitzada dels nivells del mar i podrien produir el canvi de l'eix de la terra.

15 de gener 2023 "Dia Mundial  de la Neu

Gaudim de la neu, fem esport i cuidem el medi ambient !!!

I ens hem de preguntar... Que passarà si no la tenim???

 

Imatges: Capital2020/ Quenten-Janssen-W_z4awYQgO4-unsplash