Una volta al món des de la rumba.....

A les Nits d'Estiu CaixaForum presenta -un sol dia- un espectacle familiar perquè els més petits de la família es diverteixen durant una hora al voltant de la música i des de aquesta fer una volta per al món.

Tres rumbers i bons amics comparteixen pis a Barcelona. Després d'una nit esbojarrada, i mentre es vesteixen per sortir a fer el vermut, sintonitzen un programa de ràdio en què fan un itinerari històric i geogràfic per l'origen i l'evolució de la rumba fins a arribar al nostre país: Nigèria, Cuba, Nova York i Barcelona. La música, les històries d'amor, de guerra, de misèria i de prosperitat de tots els homes i totes les dones que van creuar els oceans fan navegar els tres rumbers a sobre d'una petita embarcació improvisada: la rumbanyera.

Aquest gènere musical, patrimoni cultural immaterial de la humanitat, serveix de fil conductor per explicar el mestissatge i l’enriquiment de les cultures amb la trobada de diferents comunitats a la Cuba del s. XIX, la Nova York de principis del s. XX i la Barcelona dels anys 50.

El trio format per les veus de Micu Rodergas, Climent Campa i Ihosvanni Conyedo, acompanyats dels seus instruments, us durà en un viatge d’anada i tornada pels ports més rumbers a banda i banda de l’Atlàntic fins a amarrar a Barcelona. A cada port podrem saludar la Bella Lola i ballar amb coneguts com Compay Segundo, Los Manolos, Tito Puente o Gato Pérez.

A gaudir en família !!!

Font i Imatges: Fundació CaixaForum /