Encara que la Castanyada és la festa tradicional de Catalunya, a poc a poc els carrers s'han anat omplint de fantasmes, bruixes i carabasses propis de la festa nord-americana que ha conquistat el món. A Capital2020 estem convençuts que les coses bones es poden compartir i conviure juntes i és per això que avui et portem un especial de receptes per divertir als més petits de la casa amb un menjar sa, divertit i terroríficament deliciós.
Halloween ja és aquí, i això vol dir... llaminadures!
Et portem idees fàcils i superoriginals perquè tots a casa es llepin els dits i gaudeixin d'una festa de por! Continua llegint i descobreix les nostres receptes ideals per a petites bruixetes, fantasmes amb intoleràncies o fins i tot mòmies amb gust de xocolata!
1. Dits de bruixa cruixents
Els “Dits de Bruixa” són fàcils i fan por de veritat! Només necessites:
Ingredients
- 20 galetes salades tipus “grissini” o pa de bastó (opció sense gluten per a celíacs)
- ametlles senceres i una mica de xocolata negra (opció important per intolerants a lactosa).
Passos
1. Fondre la xocolata i enfonsa un extrem del grissini.
2. Abans que la xocolata s'endureixi, enganxa-hi una ametlla per fer "d'ungla”.
3. Si vols que facin encara més por, pots fer servir xocolata blanca amb colorant vermell i pinta amb la xocolata els nusos dels dits!
Resultat
Uns dits de bruixa esgarrifosos que cruixen a cada mossegada.
2. Entrepà per a Halloween
3. Mòmies de frànkfurt amb massa de full
Si vols unes mòmies senzilles i divertides per fer amb els petits, aquesta recepta els encantarà.
Ingredients
- 1 paquet de massa de full
- 8 salsitxes de frànkfurt (opció de salsitxa vegetal per a nens vegetarians o intolerants)
Passos
1. Talla tires fines de massa de full i envolta cada salsitxa com si fossin benes.
2. Deixa una mica d'espai per a la “cara” i forneja a 180 °C uns 15 minuts fins que la massa estigui daurada.
3. Un cop fora del forn, posa-hi dos punts de maionesa o formatge per a fer els ulls.
Resultat
Les mòmies més delicioses i “terrorífiques” de la festa!
4. Cervell Zombi
5. Boles de rat-penat de coco i xocolata (Sense gluten i sense lactosa)
Per als més petits que no poden menjar gluten o lactosa, aquestes boletes són perfectes:
Ingredients
- 200 g de galetes sense gluten triturades
- 3 cullerades de coco ratllat
- 100 ml de llet vegetal
- 2 cullerades de cacau en pols
- 50 g de xocolata negra sense lactosa per decorar
Passos
1. Mescla les galetes amb el coco, la llet vegetal i el cacau fins que tinguis una massa compacta.
2. Forma boletes i cobreix-les amb xocolata fosa.
3. Posa-hi dues gotes de xocolata blanca per als ulls i uns mini trossets de xocolata negra per fer les ales de rat-penat.
Resultat
Uns rats-penats de mossegar que desapareixeran volant!
6. Fantasmes de plàtan
És una llaminadura saludable i terroríficament encantadora, perfecta per als més petits.
Ingredients
- 2 plàtans madurs
- 50 g de xocolata negra (o blanca) sense lactosa
Passos
1. Pela els plàtans i talla'ls per la meitat.
2. Fon la xocolata i pinta-hi uns ulls i boca als plàtans perquè semblin fantasmes.
3. Posa'ls a la nevera uns minuts i que la xocolata es quedi fixa.
Resultat
Fantasmes naturals i molt divertits per a qualsevol festa!
7. Gometes d'ulls
8. Galetes Monstruoses
Ingredients
- Massa de galetes ja preparada (pot ser casolana o comprada)
- Colorants alimentaris (verd, lila o taronja per donar-los un toc de Halloween)
- Xocolata negra i blanca per fondre
- Llaminadures petites rodones per a decorar (ulls de sucre, mininúvols)
Passos
1. Escalfa el forn a 180 °C i prepara una safata amb paper de forn.
2. Divideix la massa de galeta en porcions petites i dona'ls forma irregular per simular cares de monstres.
3. Col·loca les galetes al forn durant 10-12 minuts o fins que estiguin daurades.
4. Un cop fredes, fon les xocolates i decora les galetes amb “ulls” i “boques” per fer-ne cares monstruoses. Deixa refredar per solidificar la xocolata.
9. Ulls de Monstre de Xocolata
Ingredients
- 100 g de boles de cereal cobertes de xocolata
- 50 g de cobertura blanca de xocolata
- Llaminadures rodones petites per als iris i xocolata negra fosa per als detalls
Passos
1. Fon la cobertura blanca al bany maria o al microones a intervals curts.
2. Banya cada bola de cereal en la cobertura i col·loca-hi una llaminadura rodona al centre per simular l'iris.
3. Amb la xocolata negra fosa, afegeix-hi petits punts per fer les pupil·les. Deixa refredar perquè els “ulls” es mantinguin intactes.
10. Aranyes de Taronja
Ingredients
- 2 taronges
- Xocolata negra sense lactosa o cobertura negra
- Bastonets salats per fer les potes
Passos
1. Buida les taronges i retalla unes cares terrorífiques a l'escorça.
2. Fes uns foradets laterals per introduir els bastonets com si fossin potes.
3. Farceix amb fruita o llaminadures i serveix-les com aranyes terrorífiques.
11. Mochis Fantasma
12. Sang de Vampir
Ingredients
- Suc de gerds o maduixa
- Glaçons amb colorant vermell
Passos
1. Prepara glaçons amb aigua i unes gotes de colorant vermell.
2. Serveix el suc en gots transparents i afegeix els glaçons. Quan es desfacin, el suc agafarà un color intens de “sang de vampir”.
13. Escarabats de Dàtil i Cacau (Sense gluten i sense lactosa)
Ingredients
- 10 dàtils grans
- 2 cullerades de cacau en pols
- 2 cullerades de fruits secs triturats
Passos
1. Obre els dàtils, treu-hi el pinyol i omple'ls amb una barreja de cacau i fruits secs.
2. Afegeix una mica de cacau per fora per fer-los semblar escarabats de veritat. Refrigera per uns minuts.
14. Fantasmets de Merenga
Ingredients
- 3 clares d'ou
- 150 g de sucre
- Colorant negre per decorar
Passos
1. Munteu les clares a punt de neu afegint-hi el sucre lentament.
2. Forma muntanyetes amb una màniga pastissera i forneja-les a 100 °C durant 1-2 hores fins que quedin dures.
3. Decora-hi ulls i boca amb el colorant negre.
15. Crani de Fruites amb Iogurt (Sense lactosa)
Ingredients
- Fruita variada a trossos
- Iogurt sense lactosa
Passos
1. Serveix la fruita en una copa amb forma de crani i cobreix-la amb el iogurt sense lactosa.
2. Decora amb trossets de fruita per fer els ulls i la boca d'un crani.
16. Galetes Beetlejuice
17. Ous de Drac Falsos
Ingredients
- Ous de xocolata sense lactosa
- Colorant verd i lila comestible
Passos
1. Pinta els ous amb colorants per donar-los un toc misteriós.
2. Deixa'ls assecar bé i serveix-los en una safata amb colors de Halloween.
18. Capçal de Carabassa de Pasta de Full
Ingredients
• Massa de full
• Puré de carabassa o xocolata
Passos
1. Retalla formes de carabasses en la massa de full i omple-les amb puré o xocolata.
2. Tanca les formes i forneja-les fins que estiguin daurades.
19. Mini Vampirs de Marshmallow
Ingredients
- Marshmallows
- Colorant vermell
- Cobertura de xocolata negra
Passos
1. Decora els marshmallows amb cares de vampir, afegint una mica de colorant vermell com si fos “sang”.
20. Gossets Calents Mòmies
Ingredients
• Salsitxes de frànkfurt
• Massa de full
Passos
1. Envolta les salsitxes amb tires de massa de full, deixa espai per la “cara” i forneja.
2. Decora amb ulls de mostassa.