Encara que la Castanyada és la festa tradicional de Catalunya, a poc a poc els carrers s'han anat omplint de fantasmes, bruixes i carabasses propis de la festa nord-americana que ha conquistat el món. A Capital2020 estem convençuts que les coses bones es poden compartir i conviure juntes i és per això que avui et portem un especial de receptes per divertir als més petits de la casa amb un menjar sa, divertit i terroríficament deliciós.

Halloween ja és aquí, i això vol dir... llaminadures!

Et portem idees fàcils i superoriginals perquè tots a casa es llepin els dits i gaudeixin d'una festa de por! Continua llegint i descobreix les nostres receptes ideals per a petites bruixetes, fantasmes amb intoleràncies o fins i tot mòmies amb gust de xocolata!


1. Dits de bruixa cruixents

Els “Dits de Bruixa” són fàcils i fan por de veritat! Només necessites:

Dits de bruixa cruixentsIngredients

  • 20 galetes salades tipus “grissini” o pa de bastó (opció sense gluten per a celíacs)
  • ametlles senceres i una mica de xocolata negra (opció important per intolerants a lactosa).

Passos

1. Fondre la xocolata i enfonsa un extrem del grissini.
2. Abans que la xocolata s'endureixi, enganxa-hi una ametlla per fer "d'ungla”.
3. Si vols que facin encara més por, pots fer servir xocolata blanca amb colorant vermell i pinta amb la xocolata els nusos dels dits!

Resultat

Uns dits de bruixa esgarrifosos que cruixen a cada mossegada.


2. Entrepà per a Halloween


3. Mòmies de frànkfurt amb massa de full

Si vols unes mòmies senzilles i divertides per fer amb els petits, aquesta recepta els encantarà.

Ingredients

  • 1 paquet de massa de full
  • 8 salsitxes de frànkfurt (opció de salsitxa vegetal per a nens vegetarians o intolerants)

Passos

1. Talla tires fines de massa de full i envolta cada salsitxa com si fossin benes.
2. Deixa una mica d'espai per a la “cara” i forneja a 180 °C uns 15 minuts fins que la massa estigui daurada.
3. Un cop fora del forn, posa-hi dos punts de maionesa o formatge per a fer els ulls.

Resultat

Les mòmies més delicioses i “terrorífiques” de la festa!


4. Cervell Zombi


5. Boles de rat-penat de coco i xocolata (Sense gluten i sense lactosa)

Per als més petits que no poden menjar gluten o lactosa, aquestes boletes són perfectes:

Ingredients

  • 200 g de galetes sense gluten triturades
  • 3 cullerades de coco ratllat
  • 100 ml de llet vegetal
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 50 g de xocolata negra sense lactosa per decorar

Passos

1. Mescla les galetes amb el coco, la llet vegetal i el cacau fins que tinguis una massa compacta.
2. Forma boletes i cobreix-les amb xocolata fosa.
3. Posa-hi dues gotes de xocolata blanca per als ulls i uns mini trossets de xocolata negra per fer les ales de rat-penat.

Resultat

Uns rats-penats de mossegar que desapareixeran volant!


6. Fantasmes de plàtan

És una llaminadura saludable i terroríficament encantadora, perfecta per als més petits.

Ingredients

  • 2 plàtans madurs
  • 50 g de xocolata negra (o blanca) sense lactosa

Passos

1. Pela els plàtans i talla'ls per la meitat.
2. Fon la xocolata i pinta-hi uns ulls i boca als plàtans perquè semblin fantasmes.
3. Posa'ls a la nevera uns minuts i que la xocolata es quedi fixa.

Resultat

Fantasmes naturals i molt divertits per a qualsevol festa!


7. Gometes d'ulls


8. Galetes Monstruoses

Ingredients

  • Massa de galetes ja preparada (pot ser casolana o comprada)
  • Colorants alimentaris (verd, lila o taronja per donar-los un toc de Halloween)
  • Xocolata negra i blanca per fondre
  • Llaminadures petites rodones per a decorar (ulls de sucre, mininúvols)

Passos

1. Escalfa el forn a 180 °C i prepara una safata amb paper de forn.
2. Divideix la massa de galeta en porcions petites i dona'ls forma irregular per simular cares de monstres.
3. Col·loca les galetes al forn durant 10-12 minuts o fins que estiguin daurades.
4. Un cop fredes, fon les xocolates i decora les galetes amb “ulls” i “boques” per fer-ne cares monstruoses. Deixa refredar per solidificar la xocolata.


9. Ulls de Monstre de Xocolata

Ulls de Monstre de XocolataIngredients

  • 100 g de boles de cereal cobertes de xocolata
  • 50 g de cobertura blanca de xocolata
  • Llaminadures rodones petites per als iris i xocolata negra fosa per als detalls

Passos

1. Fon la cobertura blanca al bany maria o al microones a intervals curts.
2. Banya cada bola de cereal en la cobertura i col·loca-hi una llaminadura rodona al centre per simular l'iris.
3. Amb la xocolata negra fosa, afegeix-hi petits punts per fer les pupil·les. Deixa refredar perquè els “ulls” es mantinguin intactes.


10. Aranyes de Taronja

Ingredients

  • 2 taronges
  • Xocolata negra sense lactosa o cobertura negra
  • Bastonets salats per fer les potes

Passos

1. Buida les taronges i retalla unes cares terrorífiques a l'escorça.
2. Fes uns foradets laterals per introduir els bastonets com si fossin potes.
3. Farceix amb fruita o llaminadures i serveix-les com aranyes terrorífiques.


 11. Mochis Fantasma


12. Sang de Vampir

Ingredients

  • Suc de gerds o maduixa
  • Glaçons amb colorant vermell

Passos

1. Prepara glaçons amb aigua i unes gotes de colorant vermell.
2. Serveix el suc en gots transparents i afegeix els glaçons. Quan es desfacin, el suc agafarà un color intens de “sang de vampir”.


13. Escarabats de Dàtil i Cacau (Sense gluten i sense lactosa)

Ingredients

  • 10 dàtils grans
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 2 cullerades de fruits secs triturats

Passos

1. Obre els dàtils, treu-hi el pinyol i omple'ls amb una barreja de cacau i fruits secs.
2. Afegeix una mica de cacau per fora per fer-los semblar escarabats de veritat. Refrigera per uns minuts.


14. Fantasmets de Merenga

Ingredients

  • 3 clares d'ou
  • 150 g de sucre
  • Colorant negre per decorar

Passos

1. Munteu les clares a punt de neu afegint-hi el sucre lentament.
2. Forma muntanyetes amb una màniga pastissera i forneja-les a 100 °C durant 1-2 hores fins que quedin dures.
3. Decora-hi ulls i boca amb el colorant negre.


15. Crani de Fruites amb Iogurt (Sense lactosa)

Ingredients

  • Fruita variada a trossos
  • Iogurt sense lactosa

Passos

1. Serveix la fruita en una copa amb forma de crani i cobreix-la amb el iogurt sense lactosa.
2. Decora amb trossets de fruita per fer els ulls i la boca d'un crani.


16. Galetes Beetlejuice


Ous de drac falsos17. Ous de Drac Falsos

Ingredients

  • Ous de xocolata sense lactosa
  • Colorant verd i lila comestible

Passos

1. Pinta els ous amb colorants per donar-los un toc misteriós.
2. Deixa'ls assecar bé i serveix-los en una safata amb colors de Halloween.


18. Capçal de Carabassa de Pasta de Full

Ingredients

• Massa de full
• Puré de carabassa o xocolata

Passos

1. Retalla formes de carabasses en la massa de full i omple-les amb puré o xocolata.
2. Tanca les formes i forneja-les fins que estiguin daurades.


19. Mini Vampirs de Marshmallow

Ingredients

  • Marshmallows
  • Colorant vermell
  • Cobertura de xocolata negra

Passos

1. Decora els marshmallows amb cares de vampir, afegint una mica de colorant vermell com si fos “sang”.


20. Gossets Calents Mòmies

Ingredients

• Salsitxes de frànkfurt
• Massa de full

Passos

1. Envolta les salsitxes amb tires de massa de full, deixa espai per la “cara” i forneja.
2. Decora amb ulls de mostassa.

Imatge-portada: Conjunt de llaminadures – Redacció Capital2020 produïdes amb IA
Font i Imatges: Minikuiners / Youtube i imatges produïdes amb IA