Connexió entre viticultors i elaboradors…..

  • El Mercat Online de Raïm 

  • Un servei gratuït i accessible 

  • Per mòbils i ordinadors 

  • Del clúster vitivinícola català INNOVI

El Mercat Online de Raïm (MORA), una iniciativa pionera impulsada pel Clúster Vitivinícola Català INNOVI, ha inaugurat oficialment la seva campanya 2024 amb grans expectatives. Després de l'èxit de la passada edició, aquesta plataforma ha demostrat ser un element clau en la connexió entre viticultors i cellers, facilitant la compra i venda de raïm de manera eficient i efectiva.

Aquesta eina, accessible a través dels navegadors web de mòbils i ordinadors, permet publicar als viticultors les ofertes de raïm i als elaboradors les seves demandes concretes de raïm.

L’accés a la plataforma MORA és gratuït i continuarà permetent als viticultors publicar les seves ofertes i als cellers registrar les seves demandes de manera senzilla i detallada, incloent informació sobre la varietat, la Denominació d'Origen, el tipus de producció, entre d'altres

Durant la temporada 2023 el MORA va registrar més de 120 viticultors i gairebé 40 cellers, aconseguint establir més de 70 connexions efectives. Es van publicar més de 150 ofertes i 50 demandes de raïm, reflectint una necessitat creixent en el sector, especialment en temps de sequera.

La plataforma va facilitar la negociació de 350 mil quilos de raïm, amb una oferta total de més de 2,2 milions de quilos. Les varietats més destacades van ser Macabeu i Parellada, amb una part significativa de raïm ecològic, així com raïm en conversió, convencional i biodinàmic. Aquest any, s'espera que aquestes tendències es mantinguin, amb una demanda particular de les varietats Macabeu i Xarel·lo per part dels cellers.

La campanya 2024

Ve marcada per millores tecnològiques i una interfase encara més accessible.

Aquest projecte compta amb el suport d'ACCIÓ, l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat, i està desenvolupat en col·laboració amb Inaudit, soci d'INNOVI.

L'objectiu és seguir consolidant el MORA com una eina imprescindible per a la indústria vitivinícola, promovent connexions eficaces i assegurant un subministrament adequat de raïm de qualitat.

INNOVI convida tots els viticultors i elaboradors interessats a unir-se al MORA per aprofitar les seves funcionalitats i millorar les seves activitats comercials. Amb una nova campanya en marxa, el MORA es prepara per afrontar una temporada prometedora i seguir aportant valor al sector vitivinícola català.

Per a més informació o per registrar-se a la plataforma, es pot visitar el lloc web oficial.

Que es INNOVI?

Es un, clúster vitivinícola català, una associació sense ànim de lucre acreditada com a AEI (Associació d’Empreses Innovadores) del Ministeri d’Indústria i forma part del programa Catalunya Clústers de la Generalitat de Catalunya.

La missió d’INNOVI és promoure la competitivitat de les empreses de tota la cadena de valor vitivinícola, per afrontar favorablement els reptes globals mitjançant la innovació, consolidant de la regió vinícola de Catalunya com a referent en matèria d’innovació i qualitat global.

El clúster INNOVI està obert a tota la cadena de valor vitivinícola i els seus agents i institucions de suport. Des de viticultors, elaboradors de vi i escumosos, proveïdors (maquinària, ampolles, taps, càpsules, etc.), empreses de serveis auxiliars, distribució i venda, així com universitats i centres tecnològics, associacions i administracions que actuen en el sector.

Actualment són més de 90 socis de tota la cadena de valor vitivinícola.

Mercat Online de Raïm MORA

Què permet?

• Fer visible les ofertes de raïm per part dels viticultors.
• Publicar les necessitats de raïm que puguin tenir els elaboradors.
• La plataforma és gratuïta. No té cap cost i no interfereix en el preu de la transacció.
• Posa en contacte l’oferta i la demanda, però no interfereix en la intermediació.
• Possibilita als cellers més petits a l’oferta de raïm de manera molt senzilla.
• Facilitar la planificació de la verema de manera senzilla accedint a les ofertes publicades.
• Centralització de l’oferta i la demanda.
• Accés 24/7 al mercat del raïm.
• Facilita la col·locació d’excedents.
• Fa visible i genera valor en la publicació de les varietats menys comunes.
• Permet accedir a una oferta més concreta mitjançant la publicació i filtratge de les característiques de la cerca.

Mercat Online de Raïm MORA

Imatge-portada: Viticultors/Andrea-Cairone-C-CU0Y26TII-unsplash
Imatges-interiors:(1)Trent-Erwin-sj4M_cwUGB0/ (2)Jonathan-Farber-Tht21_XTkQE/ (3)Luca-j-j00SbZ2m0QY-unsplash/
Font: Mora by Innovi