17 de juliol, es el dia........

 • De 09.00 a 14.00 hores 

 • Auditori AXA a Barcelona 

 • Crisi climàtica 

 • Intel·ligència artificial 

 • Empreses disruptives catalanes 

 • Pensar en gran 

 • Catalonia Exponential Leaders

Quan un repte és tan gran com el de la crisi climàtica, sovint ens podem sentir sols i desemparats. Però és bo ser conscients de qui ens acompanya en la batalla i de les eines que tenim a l’abast. Perquè tot i que el desafiament climàtic és segurament el més gran que ha tingut mai la humanitat, també els actius científics i tecnològics dels quals disposem, com la intel·ligència artificial no havien estat mai tan nombrosos. Alberto Granados, president de Microsoft a l’Estat, d’entre altres, ajudarà a pitjar les tecles oportunes perquè tots aquests actius siguin els nostres aliats per fer front als reptes del canvi climàtic.

Programa de l’Exponential Day 2024

 • 9.00 h Obertura i acreditacions
 • 9.30 h Benvinguda institucional. M. Hble. Sr. Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball
 • 9.40 h Alberto Granados, president de Microsoft Spain: Intel·ligència artificial i sostenibilitat. Aprenentatges i casos d’ús
 • 10.30 h Pànel empresarial: Com el canvi climàtic et genera oportunitats per fer disrupcions
  Emili Rousaud, Fundador i CEO de Factor Energia 
  Sophie Pagnon, Directora de Marketing, Comunicació i Impacte a Veritas  
  Josep Soto, Director General de CAYPI  
  Françoise de Valera, Cofundadora i CEO de Pack2earth  
 • 11.00 h Pausa (amb cafè)
 • 11.30 h Iván Bofarull, director d’innovació d’ESADE: 'Moonshot thinking': de la disrupció a l’oportunitat
 • 12.00 h Presentació de les Catalonia Exponential Leaders 2024
 • 13.00 h Networking entre els assistents
 • 14.00 h Fi de l'acte

Reserva la teva plaça: Inscripció l’Exponential Day 2024 -AQUÍ

 

Crisi climàtica: la disrupció definitiva

Sequeres, inundacions, desglaç i calor extrema. La crisi climàtica és el repte més important per a la generació actual d’un planeta que se’ns desfà a les mans. És la disrupció definitiva que capgira la vida tal com sempre l’hem entès.

Malgrat que el més fàcil seria veure-ho tot negre, en aquesta nova edició de l’Exponential Day vol acostar-se a l’impacte que té el canvi climàtic des d’una mirada d’esperança: la que poden aportar per combatre’l les solucions fruit de la innovació disruptiva que implementen les empreses.

Dins del compromís necessari per part de tothom, les empreses a través de la innovació disruptiva són el vent que amb més força pot fer amainar la tempesta. Ho constatarem de la mà d’Alberto Granados, president de Microsoft a l’Estat, que ens parlarà de com integrar tecnologia i sostenibilitat. A més, Iván Bofarull, director d’innovació d’ESADE, ens explicarà com pensar en gran per transformar models de negoci tot generant un impacte positiu pel planeta.

Durant la jornada també coneixerem en directe quatre iniciatives catalanes que contribueixen a la sostenibilitat del planeta. Com sempre, tancarem l'acte descobrint les empreses més disruptives del moment a Catalunya.

Exponential Day 2024 - Barcelona

La intel·ligència artificial al servei de la causa

Quan un repte és tan gran com el de la crisi climàtica, sovint ens podem sentir sols i desemparats. Però és bo ser conscients de qui ens acompanya en la batalla i de les eines que tenim a l’abast. Perquè tot i que el desafiament climàtic és segurament el més gran que ha tingut mai la humanitat, també els actius científics i tecnològics dels quals disposem, com la intel·ligència artificial no havien estat mai tan nombrosos. Alberto Granados, president de Microsoft a l’Estat, ens ajudarà a pitjar les tecles oportunes perquè tots aquests actius siguin els nostres aliats per fer front als reptes del canvi climàtic.

Amb més de 30 anys d’experiència, Granados ha desenvolupat gran part de la seva carrera a Microsoft, de la qual és president a l’Estat des del 2021. També és president de Forética, organització referent en sostenibilitat i responsabilitat social empresarial; així com del Consell Empresarial Espanyol per al Desenvolupament Sostenible i ha estat assessor del Cambridge Institute for Sustainability Leadership.

Empreses disruptives catalanes que combaten el canvi climàtic

Des de les grans empreses fins a les startups, passant per la petita i la mitjana empresa. La disrupció no hi entén de mides en una empresa i t’ho demostraran els exemples de 4 companyies catalanes ben diferents que ens compartiran els seus projectes d’innovació disruptiva per fer front als efectes del canvi climàtic.

Un panel empresarial inspirador per saber com contribueixen a desafiar el repte climàtic des de la innovació disruptiva empreses catalanes tan diferents com Pack2earth, Factor Energia, Veritas o CAYPI.

Pensar en gran, fins a la lluna i tornar

Per què apuntar a prop quan pots disparar a la lluna? Els canvis estructurals i que generen un impacte realment transformador no s’obtenen fent una mica més del mateix, sinó qüestionant-ho tot amb nous enfocaments. Iván Bofarull, director d’innovació d’ESADE i reconegut pensador i assessor en innovació disruptiva, ens donarà les eines necessàries per començar a capgirar el nostre model de negoci cap a un impacte climàtic en positiu.

Habitual conferenciant en esdeveniments de primera línia com el MWC i considerat "Top Futurist" per la revista Forbes, Bofarull ha dissenyat i pronunciat diversos cursos d’innovació disruptiva per a dirigents de companyies líder mundials i startups arreu del món. El seu llibre Moonshot thinking va ser considerat millor llibre d’innovació de l’any 2020.

Catalonia Exponential Leaders: les empreses més disruptives de Catalunya

Tant parlar d’innovació disruptiva..... però com són realment les empreses disruptives? Un any més l’Exponential Day serà l’escenari on podràs conèixer les empreses més destacades de Catalunya, les Catalonia Exponential Leaders.

10 noves empreses que rebran el segell de Catalonia Exponential Leader i que són un mirall on veure’s reflectit i inspirar-se si també vols que el teu projecte abraci la disrupció com a via de creixement i d’impacte en la societat.

Si vols saber qui són i què fan les empreses més disruptives de Catalunya, no et perdis l’Exponential Day 2024!

Com arribar a l'Acte ?

Auditori AXA: Av. Diagonal, 547, Barcelona
Suggerim transport públic: BUS 27, 33, 34, 7, L64, L67, V7, V9 / Metro L3 - Estació "Maria Cristina" i "Les Corts" / Tramvia: T2

Exponential Day 2024 - Barcelona

Imatge-portada: Gràfics ACCIÓ / Disseny Redacció Capital2020
Imatge-interior: (eòlica) Nicholas-doherty-pONBhDyOFoM-unsplash
Font i Imatges: ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa