El consum conscient......

  • 4a edició de RESSÒ a Vic 

  • Del 8 al 21 de juliol 2024 

  • Mercat-botiga a l'Orfeó de Vic 

  • Carrer Sant Pere, 9 

  • Consum sostenible, responsable i d'economia circular

El RESSÒ, el mercat social de la reutilització, torna a obrir les portes en la seva edició d’estiu aquest dilluns 8 de juliol. El mercat, que s’allargarà fins al 21 de juliol, torna a l'Orfeó, on ja es va celebrar l'última edició, el desembre passat. En aquesta ocasió, la xerrada "És possible?", del doctor en psicologia del consum Albert Vinyals servirà per inaugurar la botiga temporal dilluns a les 6 de la tarda. Després de la xerrada s'obrirà el debat amb representants del Ressò i de Residu Zero Osona.

Com en les exitoses tres primeres edicions, el mercat l’impulsen cinc entitats socials d’Osona: la Fundació Areté, l’Associació Ashes, l’Associació Tapís, la cooperativa La Fera Ferotge i la Fundació Trueta. Hi col·laboren l'Ajuntament de Vic, l'Agència de Residus de Catalunya, Creacció i la Mancomunitat La Plana.

RESSO torna a l'Orfeó de Vic del 8 al 21 de juliol 2024

RESSÒ és una botiga temporal amb intenció d’arribar a ser algun dia permanent on es poden trobar productes reutilitzats, de segona mà i restaurats des de les entitats impulsores del projecte, amb l’objectiu d’ajudar a la inserció sociolaboral de persones de col·lectius vulnerables. Per tant, es tracta d’un projecte amb impacte social i ambiental positiu.

El RESSÒ cuida el planeta i cuida les persones, i ho fa donant una segona vida als objectes en un projecte innovador que, més enllà de les implicacions socials que té, fa visible la reutilització com una alternativa de consum sostenible i responsable i d’economia circular.

Com en la resta d'edicions, s’hi poden trobar des de mobles, roba i calçat a objectes de decoració i parament de la llar, passant per llibres i discos, bicicletes, joguines o objectes infantils, tot reutilitzat, i també articles fets a partir de materials reciclats. La singularitat del projecte és que incorpora persones de col·lectius vulnerables en un projecte de futur oferint-los oportunitats d’inserció laboral; que aporta valor, crea riquesa i promou l’economia circular i el consum responsable.

Activitats complementàries

Tanmateix, com en la resta d'edicions del RESSÒ, tindrà diferents actes paral·lels, com la xerrada inaugural, l'espai d'autoreparació de petits electrodomèstics La Renova, el cinefòrum amb la pel·lícula Israelism i un taller de reparació de roba.

El propòsit és acabar creant el gran espai de la segona mà

L’objectiu és que el mercat acabi en una ubicació de forma permanent que permeti convertir Vic i Osona en un referent de la reutilització i del mercat de segona mà fins i tot més enllà de la comarca.

El RESSÒ permet allargar la vida útil de les coses, es restauren i condicionen objectes que encara poden ser útils. També cal posar en valor la tasca social i ambiental que fan entitats com les que organitzen el RESSÒ, en un marc com el de “la societat de consum que fa el revés, només incentivar que llencem i gastem en productes nous”.

RESSO torna a Vic del 8 al 21 juliol 2024

Imatge-portada: Cartell promocional Ressó 2024
Fonts i Imatges: Fundació Areté/Diesdagost