Una història d’una generació d’amor per les vinyes i de la constant recerca per trobar la màxima expressió del vi.
A Sumarroca condensen l’essència vitivinícola de la zona més emblemàtica del Penedès amb l’elaboració de caves i vins, la voluntat innovadora d’un gran equip de professionals i amb una filosofia on s’expressi frescor, elegància i suavitat. Tot això a través del cultiu ecològic de la propietat.
A Sumarroca combinen la tradició, sentiment i coneixement per innovar sense perdre la personalitat i estil propi del celler.
Situat a la finca Molí Coloma, en ple cor del Penedès, entre Barcelona i Tarragona, al costat de la riba del riu Anoia. Les vinyes estan repartides en tres finques: Molí Coloma, Heretat Sabartés i la finca Sumarroca. En total són 465 hectàrees i tres finques ubicades a les zones més prestigioses de la comarca: Banyeres del Penedès, Subirats, Sant Sadurní d’Anoia i Monistrol d’Anoia (Alt Penedès) que els permeten autoabastir-se al cent per cent del raïm que necessita el celler per a l’elaboració de vins i caves.
D’aquesta manera, controlen totes i cadascuna de les etapes del procés d’elaboració a través d’una traçabilitat total que arrenca a la vinya i acaba a l’ampolla que arriba a nostra taula i paladar.
En paral·lel, el foment de la biodiversitat és una constant en la gestió mediambiental de Sumarroca, practicant una viticultura responsable i ecològica, gràcies a un equip de quatre enòlegs i a una direcció tècnic-agrària de les finques.
D’aquets vins i caves, avui volem recomanar-ne un cava molt especial per aquestes properes festes, es tracta del “Núria Claverol Rosè del 2016”, que elaborat 100% amb un pinot noir de la Finca Molí Coloma, ha sigut qualificat amb un 91/100 “excel·lent” de Peñin. Te 12 graus, i la cata descriu:
- Vista: Color rosat de capa mitjana.
- Nas: Cava d'intensitat elevada amb notes elegants de fruits vermells, com groselles i maduixes, amb un fons mineral refrescant.
- Boca: En boca és delicat, amb intensitat mitjana i una elegància i finor que expressen a la perfecció el terreny d'on procedeix.
- Temperatura de servei: Es recomana servir entre 6 i 8ºC..