Si el correu brossa és molest......

 • Plena la safata d'entrada 

 • Compartir o no la nostra adreça de correu electrònic 

 • Podem evitar-lo 

 • Podem-reduir-lo

Segur que alguna vegada has obert la teva safata d'entrada i t'has trobat amb un correu electrònic que sembla venir del no-res. Què és això? Exacte, el conegut spam! Però no et preocupis, en aquest article veurem com identificar-lo i què fer per mantenir la teva safata d'entrada neta i segura.

Què és l'spam?

L'spam, en termes generals, es refereix a missatges no desitjats que inunden la safata d'entrada de correu electrònic. Aquests missatges poden variar des d'anuncis de productes dubtosos fins a intents de pesca dissenyats per robar informació personal o financera. Independentment de la seva forma, el correu brossa és intrusiu, molest i sovint constitueix una violació de la privadesa.

Com aconsegueixen la meva adreça de correu electrònic?

La pregunta persistent és: com és que els remitents de l'spam obtenen la teva adreça de correu electrònic? Aquí hi ha algunes formes comunes en què poden adquirir-la:

 • Rastreig a Internet: Els bots d'spam recorren la web a la recerca d'adreces de correu electrònic publicades a llocs web, fòrums i xarxes socials. Fins i tot un simple comentari en un bloc et pot exposar a aquests rastrejadors.
 • Compartir de forma incorrecta: De vegades, compartim la nostra adreça de correu electrònic de manera descurada en línia. Des de completar formularis en llocs web fins a participar en concursos, qualsevol dada compartida pot ser recol·lectat i utilitzat amb fins de correu brossa.
 • Compres on-line (en línia): En realitzar compres en línia, sovint se'ns demana que proporcionem la nostra adreça de correu electrònic per rebre confirmacions de comandes o actualitzacions. No obstant això, si no parem atenció a les opcions de privadesa o no optem per no rebre correus promocionals, podríem acabar inscrits en llistes de correu no desitjat.
 • Bretxes de Seguretat: Les bretxes de seguretat en llocs web i serveis en línia són una font important d'exposició d'adreces de correu electrònic. Si un lloc on estàs registrat és compromès, és possible que la teva adreça de correu electrònic sigui capturada i venuda al mercat negre digital.

Consells per evitar spam

Com el podem evitar o reduir?

Ara que comprens com poden obtenir la teva adreça de correu electrònic, és crucial prendre mesures per protegir-te. Aquí hi ha algunes estratègies per evitar el correu brossa:

 • Filtre Anti-Spam: Aprofita l'eina de filtre anti-spam per correu brossa. Activa aquesta opció perquè els missatges no desitjats siguin redirigits automàticament a la carpeta de correu no desitjat.
 • Cautela en Compartir: Sigues selectiu en proporcionar la teva adreça de correu electrònic en línia. Llegeix detingudament les polítiques de privadesa dels llocs web i evita compartir la teva adreça de correu electrònic de forma innecessària.
 • Adreces de Correu Electrònic Diferents: Considera la possibilitat d'utilitzar adreces de correu electrònic separades o bé àlies de correu per a diferents fins. Per exemple, pots tenir una adreça principal per a comunicacions personals i una altra per registrar-te a llocs web.
 • Vigilància d'Enllaços: Estigues alerta davant dels enllaços sospitosos als correus electrònics. Evita fer-hi clic, ja que podrien conduir a llocs web maliciosos o ser utilitzats per al phishing.
 • Mantén els teus Dispositius Assegurances: Utilitza programari antivirus i manté els teus dispositius actualitzats regularment per protegir-te contra codi maliciós (malware) i altres amenaces cibernètiques que podrien infiltrar-se a través del correu electrònic.

En seguir aquestes mesures preventives, pots reduir significativament la quantitat d'spam que arriba a la teva safata d'entrada i mantenir la teva experiència de correu electrònic segura i sense molèsties. Recorda que la teva seguretat en línia és una responsabilitat compartida entre les teves accions i les mesures de seguretat que prenguis.

Imatge-portada: Mix/Yogas-design-J6Qn9sE4aKM-unsplash
Imatge-interior: Mariia-shalabaieva-HyyHIYz_l0A-unsplash
Font: SW Team