Els 62 anys de Cavall Fort.......

  • Per nens i nenes de més de 9 anys

  • Amb reportatges, còmics, jocs, tallers, entrevistes, concursos

  • I articles de ciència, literatura, psicologia, història, natura, art...

  • En català

  • Reconeix tasca d’Elena Domingo

El jurat del Premi Cavall Fort 2022 ha decidit reconèixer un recull d'articles de temàtica històrica escrits per la periodista Elena Domingo Basora sota el pseudònim Pruna.

Premi Cavall Fort 2022

En aquests articles, que es publicaran a la revista Cavall Fort aquest any, l'autora descobreix als joves lectors com es feien les veles dels vaixells, els explica què menjaven els romans antigament i els presenta una científica alemanya fascinada pels insectes.

El passat divendres 13 de gener, el Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona va acollir l'acte de lliurament del premi. Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort, va obrir l'acte reivindicant la dignitat literària del gènere periodístic.

A continuació, Mònica Estruch, directora de Cavall Fort, va llegir l'acta amb el veredicte del jurat, que concedia el guardó a Elena Domingo. Tot seguit, Carrasco i Estruch van lliurar el premi a la guanyadora, dotat amb 2.500 euros, i una reproducció de la portada que Joan Miró va dibuixar per al Cavall Fort número 44, publicat l'abril de 1965.

Elena Domingo, per la seva banda, va explicar la seva vinculació amb Cavall Fort: hi va estar subscrita de petita i va ser el seu primer contacte amb la premsa escrita. La guanyadora, que va manifestar el seu respecte pels lectors d'aquesta edat, es va declarar molt contenta de poder aportar el seu gra de sorra a la revista amb els seus articles.

Què és Cavall Fort?

Cavall Fort és una revista que va néixer el desembre de 1961, en català per a nens i nenes a partir de 9 anys. Els lectors hi troben un contingut divertit i variat: reportatges, còmics, jocs, tallers, entrevistes, concursos... Cada quinze dies, viuen l'emoció de rebre la revista, i quan l'obren, ja no poden parar de llegir!.

És per nens curiosos, desperts, que ho volen saber tot. Inclou contingut divulgatiu sobre temes ben diversos, escrits expressament per a despertar la curiositat dels lectors de la seva edat.

Les pàgines de la revista s'omplen d'articles de ciència, literatura, psicologia, història, natura, art... Aquests articles conviuen amb tests, entrevistes i altres seccions habituals que també transmeten coneixements amb un estil amè.

Tots els articles passen per un acurat procés d'edició per a garantir-ne la qualitat temàtica i lingüística. A més, els textos van acompanyats de magnífiques il·lustracions que capten l'interès dels nens i els ajuden a aprendre d'una manera molt visual.

Qui és Elena Domingo?

Elena és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster d'Estudis Històrics per la Universitat de Barcelona. Ha estat redactora en pràctiques al Diari de Tarragona i La Vanguardia, i col·laboradora a publicacions com a Capçalera, Serra d'Or, Cavall Fort, Lo Floc, L'Om Revista de Riudom, i d'altres. També és fundadora i redactora del diari digital "femsafareig", de Riudoms (Baix Camp).

Fonts: i Imatges: Ibbycat-Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil / Edicions Cavall Fort