És la voluntat d'oferir una activitat cultural a la fresca, una nit a mitja setmana, destinada tant als vendrellencs com als estiuejants que visiten el municipi. Els dimecres d’agost a la nit es porta a terme la 32è edició del Festival de Música Tradicional “Música a la Vila”.
-
Festival de Música Tradicional
-
Dimecres 4, 11, 18 i 25 d’agost
-
Plaça del Tívoli del Vendrell
Aquesta primera presentació d’ahir, amb l’Orquestrina Trama, ha sigut tot un èxit. Amb les seves interpretacions “Mascareta style tour” que hi han permès recorre la música i cançons del tot els Pirineus, els seus integrants se'n portant aplaudiment darrere aplaudiment i el cor del públic present que va omplir de “gom a gom” la plaça del Tívoli.
L’Orquestrina Trama
Neix a principis de l’any 2013 entre la Cerdanya i l’Alt Urgell. Els membres d’aquesta formació són un grup de joves fortament vinculats a la música i la cultura tradicional del Pirineu, ja que han tingut el privilegi de viure, créixer i restar en aquest territori.
La font d’on brolla el seu repertori és el Pirineu. Els temes que interpreten són d’arrel tradicional, però passats pel sedàs de l’estil enèrgic que els caracteritza. Ja que la seva identitat cultural és, en primer lloc, la pirinenca, el repertori conté músiques originàries de tot el Pirineu: Catalunya, Andorra, el País Basc, Occitània i Aragó. Paral·lelament, compten també amb temes de composició pròpia.
Un cop finalitzada la presentació, els intèrprets, Liv Hallum, veu i acordió, Ivan Garriga, veu i violí, Núria Llobet, veu i violí, Ivan Caro, veu, gralla i flabiol, Marc Figuerola, veu, contrabaix i guitarra clàssica, Boris Pi, bateria, van estar amb la Montse, la nostra petita periodista de Capital2020.
Programació d’agost
El Festival de Música Tradicional “Música a la Vila”
L’estiu de 1989 es va encetar aquesta experiència a la plaça Vella, i en aquells moments fou realment una aventura, ja que donar suport a la música tradicional es creia molt necessari, però el futur era incert, pel que fa a l’acceptació per part del púbic.
La idea d’oferir un cicle de concerts de música tradicional a l’aire lliure, en una plaça vendrellenca, unia dues voluntats complementàries.
La primera era poder escoltar una música que en aquells moments, i encara ara, gaudeix de poca difusió mediàtica, i que, per tant, és força desconeguda per la majoria de ciutadans, a fi de donar-la a conèixer i crear escola per als músics que fan treball de camp, recuperant cançons que sols s’han conservat gràcies a la tradició oral i que necessiten ser enregistrades i documentades per conservar un patrimoni cultural important per a tots, i sobretot per al futur.
La segona voluntat era oferir una activitat cultural a la fresca, una nit a mitja setmana, destinada tant als vendrellencs com als estiuejants que visiten el municipi.
Durant tots aquests estius, s’han pogut escoltar grups d’arreu dels Països Catalans, d’Occitània, del País Basc, de l’Alguer, del Piemont i d’altres pobles de la Mediterrània.
També s’ha pogut descobrir tot un ventall amplíssim d’instruments i de sons que ara ja no són desconeguts per als assistents, que, any rere any, s’han fet seu el festival Música a la Vila, en gaudeixen i l’esperen.