Qui s'atreveix a completar el camí?....

  • 3 continents / 17 països 

  • 22.387 km de ruta 

  • Des de Ciutat del Cap fins a Magadán 

  • En 560 dies 

  • 40 km per dia mitjà 

  • T'animes a l'aventura?

No hi ha dubte que hem escoltat allò de… “tots els camins porten a Roma” o “enguany faré el camí de Santiago”. Més difícil és conèixer qui et digui “caminaré més de 22.000 km. pel camí més llarg del món”.

Amb major exactitud, podem caminar 22.387 quilòmetres per a aconseguir anar des de Ciutat de Cap a Sud-àfrica, extrem sud del continent africà, fins a Magadán a Rússia, a l'extrem nord-est de l'hemisferi nord, sense necessitat de volar o navegar, només caminant, encara que alguns ponts haurem de creuar.

“Aquest és considerat el camí més llarg del món”

Una proposta per a realitzar turisme i exercici sense contaminar, sense despeses excessives, ja que a més de l'alimentació, només requereixes molta aigua, medicines, alguns parells de bon calçat per a aquesta llarga trajectòria, roba per als extrems de temperatures per zones i estacions i, una molt bona planificació.

Si ets un bon caminant i creus que pots mantenir un bon ritme durant 8 hores diàries a una velocitat de 5 km/hora, necessitessis 560 dies per aconseguir-ho. En aquest cas tindries l'oportunitat per a dedicar 8 hores diàries per a fer turisme, conèixer cultures, tastar els aliments i cuina de cadascun dels racons dels 17 països pels quals creuessis (Sud-àfrica, Botswana, Zimbàbue, Zàmbia, Tanzània, Uganda, Sudan del Sud, Sudan, Geòrgia, Egipte, Jordània, Síria, Turquia, Romania, Bielorússia i Rússia).

És una bona forma per a conèixer planícies i muntanyes, valls i cims, platges, deserts, neu, humides selves o frondosos boscos, vegetació, fauna, grans rius i mars i diversos accidents que ens ofereix la geografia de tres continents: Àfrica, Àsia i Europa.

I a més podràs descansar i dormir 8 hores diàries. Què et sembla?

Per a finalitzar, un suggeriment més: Si aquest llarg camí el realitzes acompanyat per bons amics, serà la millor forma per a emprendre l'aventura i assegurar suport quan comencen a fallar les forces, per seguretat, fins i tot perquè sigui una ruta divertida.

 

Imatge-portada: composició Redacció/mapa google
Fonts i Imatges: Redacció/Google/Eulixe/Magnet