Un salt de vertigen al buit……

  • Salt de pont, Pònting, Puénting, Bungee jumping, Saut à l'élastique o bungee

  • El més alt del país i entre els cinc d'Europa

  • A Lloret de Mar, Costa Brava, Catalunya

  • Emoció, sensacions, ingravitació i adrenalina al cent

Estàs a la vora de la cistella… a punt de prendre la decisió. El cor et va a cent; l'adrenalina corre per les teves venes. El teu cos i els teus turmells estan subjectes per arnesos assegurats independentment a la goma del bungee.

Preparat en el punt de salt, d'experimentar un salt de 70 metres, es tracta del “Salt de pont, pònting” (en català) que es localitza a Lloret de Mar. Un esport d'aventura, un esport extrem que consisteix a saltar amb les cames lligades a un elàstic des d'un pont o alguna estructura alta i fixa semblant.

El salt et porta a un gran balanceig o pèndol, subjecte al punt de partida mitjançant un arnès i una corda. Des d'un punt establert se salta, la corda, que es troba ancorada en l'altre, ens aguanta permetent aquest gran gronxador. La sensació és molt intensa, malgrat els pocs segons que dura, però suficient perquè l'adrenalina pugi a cent.

Però,……. Abans de fer el salt és important revisar unes certes limitacions i restriccions, dirigides a persones amb problemes en la columna vertebral, amb trastorns cardíacs, que sofreixin possibles luxacions articulars i també per a les dones embarassades. A partir d'aquí t'espera l'impressionant salt.

El salt extrem

La màxima adrenalina s'aconsegueix a Lloret de Mar des dels 70 metres de la torre, en aquest cas és una estructura tipus grua, muntada especialment per a aquest efecte en el Water World Parc de la Costa Brava.

Salta, deixa't caure i experimenta totes les sensacions en els segons de caiguda lliure, fins que sentis de nou els arnesos de seguretat, que se subjecten al cos i als peus. És atrevit, és tot un repte, sentiràs el teu cor bategar amb força quan estiguis enfront de la vora, el pas següent és la ingravitació, l'explosió d'emocions fins a arribar ràpidament a la fi d'aquesta aventura.

Per a iniciar-la els mestres de salt et preparen bé per a aquesta experiència i t'acompanyen fins a la plataforma de salt a la torre.

Pots compartir aquest salt en tàndem. En aquest cas els dos/dues pugen a la torre i s'abracen durant el salt, és ideal per a fer-lo en parella.

Seguretat

La seguretat ho és tot en aquesta experiència, cada corda i mosquetó es comprova abans del salt. A més, el sòl està assegurat amb un enorme coixí de seguretat (airgab)..

Només et falta la decisió……..……..BUNGEEEEEEEE!!! 

Font i Imatges: Bungee Jumping/PuentingBarcelona/ca.wikipedia