Els Premis Innoval….
-
Reconeixen productes funcionals i
-
Formats innovadors,
-
Dels diversos sectors que agrupa l'alimentació
Alimentària ha realitzat el lliurament dels Premis Innoval2022. Els guanyadors han estat triats entre els productes exposats en la mostra Innoval, l'àrea d'Alimentària que reuneix més de 300 aliments i begudes innovadors.
L’aigua de Kèfir Be Plus de Vicky Foods, 100% natural i amb bacteris que viuen de forma natural al cos i que ajuden a restaurar l’equilibri de la flora intestinal, és el producte més premiat als Premis Innoval 2022. En concret, ha guanyat en tres categories: aigües, refrescos i cerveses; tendència sostenibilitat i canal retail. Be balance, una altra beguda funcional de Vicky Foods en aquest cas dissenyada segons les necessitats del consumidor en base a la seva genètica, hàbits de dieta i estil de vida, ha guanyat a les categories salut i lactis i derivats.
També es porta dos premis Innoval (millor carni, derivat o plant based i millor producte en la tendència plaer) el garrí de Segòvia 2.0 de la companyia Tabladillo, envasat per gaudir-lo en qualsevol moment i lloc i que es pot conservar fins a 60 dies sense refrigeració. A la categoria tendència conveniència, el guanyador és un altre clàssic: la truita de patates però envasada en llauna. S’elabora amb ingredients de qualitat seguint la recepta de La Cuina de Senén (premi a la millor truita d’Espanya) i es conserva fins a un any gràcies al seu innovador envàs.
Altres premiats són l’oliva verda líquida de Caviaroli; Coconut d’Alpro, beguda elaborada amb una base 100% de coco i ferments naturals; els nous Nescafé Dolce Gusto amb beguda de civada, ametlla o coco; el ‘snack’ de pernil ibèric amb becs de pa artesanal en format on the go i Just This, el cruixent aperitiu 100% formatge deshidratat ric en calci i proteïnes. Dos dolços també han estat guardonats: el gelat Extreme Cookie Cone de Nestlé, amb galeta cookie, i els Conüs de pastisseria Rodellas, creats per satisfer els amants de la part final del gelat, el petit con de neula farcit de xocolata. En la categoria de millor producte internacional, el guanyador ha estat la rèplica de la tonyina elaborada a partir de soja, pèsols i cigrons de Future Tune.
Premio a la startup més innovadora i la de més projecció
També s’han atorgat dos premis més a la innovació a Alimentaria & Hostelco 2022. El primer és el premi a la startup foodtech més innovadora, que ha estat per a la navarresa Cocuus, que crea solucions industrials per a la producció de mimetic food (anàlegs a la proteïna animal de base vegetal o cel·lular). La seva impressora 3D ha aconseguit desenvolupar costelles de carn sintètica, bacó, costelles de xai o filets de salmó d’aspecte similar al real.
El premi a la startup amb més projecció ha estat per a Oscillum Biotechnology, d’Elx, que desenvolupa etiquetes intel·ligents que indiquen, en temps real, l’estat del producte amb l’objectiu de combatre el malbaratament alimentari.
Les guanyadores han estat triades entre 15 startups finalistes que presenten les seves solucions a Food & Hospitality Startup Revolution (Pavelló 7). Entre elles, empreses com Agrosingularity, que transforma les minves i excedents de la cadena de producció en una pols d’alt valor nutricional que es fa servir de nou com a ingredient; Groots, que facilita l’agricultura vertical amb una reducció del 90% en despesa d’aigua i del 96% en espai de cultiu o Foodcoin, creadora de la primera criptomoneda per a l’hostaleria.
Alimentaria & Hostelco se va celebrar a Fira de Barcelona, recinte Gran Via, fins ahir, dijous 7 d’abril. La celebració conjunta de tots dos salons conforma una de les plataformes internacionals més grans per a la indústria de l’alimentació, la gastronomia i l’equipament hostaler, i presenta l’oferta més completa i transversal tant a la distribució com al canal Horeca. Tots dos certàmens reuneixen més de 3.000 empreses expositores, 400 d’elles internacionals, i han congregar més de 100.000 visitants professionals (esperem les xifres oficials de tancament).