Del 16 al 20 d'abril del 2021 al Palau Firal i de Congressos de Tarragona
El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha creat els «Premis Gastronòmics Tarragona» amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.
El projecte neix per donar apoya al sector gastronòmic, turístic i d'oci del Camp de Tarragona, Costa Daurada i Terres de l'Ebre i per mostrar la seva excel·lència gastronòmica, tant de la creativitat com de la qualitat dels seus productes. Seran cinc dies d'esdeveniments gastronòmics del màxim nivell on reunirem per primera vegada to tots els xefs amb Estrelles Michelin i Sols de Repsol de la demarcació de Tarragona, amb la participació especial dels Hermanos Torres.
CONCURS GASTRONÒMIC
Volem retre homenatge al peix blau ia la gamba de Tarragona, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Tarragona, que facilitarà els productes per l'elaboració d'una recepta on la gamba serà la protagonista.
Podran participar en els xefs profesionales del Camp de Tarragona, Costa Daurada i Terres de l'Ebre, a partir de 18 anys d'edat.
Per ser escollits per a la final física al Palau Firal i de Congressos del 16 d'abril, els concursants elaboraran un plat de recepta lliure (el producte base ha de ser la gamba de Tarragona) i enviaran la recepta amb la fotografia del plat acabat a l'adreça: [email protected]
El Jurat
FORMATO POR TOTS ELS XEFS AMB ESTRELLES MICHELIN DEL CAMP DE TARRAGONA, COSTA DAURADA I TERRES DE L'EBRE I ELS HERMANOS TORRES
- Sergio i Javier Torres
- Rubén Campos
- Fran López
- Josep Moreno
- Arnau Bosch
- Vicent Guimerà
- Jeroni Castell
- Rafel Muria
Premi al Millor Xef
Els Premis Gastronòmics Tarragona entregaran un premi de 1.500 €.
A més Coca-Cola regalarà una estada de cap de setmana a un resort i un lot dels seus productes, i Estrella Damm un dinar per a dues persones al restaurant Deliranto i un lot dels seus productes.
CONCURS COCTELERIA:
Podran participar els coctelers professionals del Camp de Tarragona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre, a partir de 18 anys d’edat.
Per ser escollits per la final física al Palau Firal i de Congressos el 16 d'abril, els concursants elaboraran un còctel de recepta lliure (amb un mínim de tres components) i enviaran la recepta amb la fotografia del còctel acabat a l'adreça de correu electrònic: [email protected] .
El Jurat
Sergio Estévez (Brand Ambassador Royal Bliss) www.cocacola.es/royalbliss
Premi al Millor Cocteler
Els Premis Gastronòmics Tarragona entregaran un premi de 500 €.
Coca-Cola entregaà un kit de cocteleria, un lote de productos Royal Bliss i una estada de cap de setmana a un resort.
CALENDARIO DE ACTIVIDADES
Del divendres 16 al dilluns 20 de abril de 2021
Els Premis s'oferiran por streaming del divendres 16 al diumenge 18 d'abril. A més, seran oberts al públic el cap de setmana del 17 al 18 d'abril. El dilluns 19 d'abril es farà l'entrega de premis a l'Ajuntament de Tarragona. Dimarts dia 20 s'oferirà por streaming la semifinal dels Premis LLadonosa.
DIVENDRES 16 D'ABRIL
(Seguiment pel públic exclusivament por streaming)
- 09.00 h - Inauguració Premis Gastronòmics Tarragona a càrrec de l'il·lustríssim alcalde de Tarragona, el Sr. Pau Ricomà, la consellera de Turisme, la Sra. Cinta Pastó i la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, la Sra. Meritxell Roigé.
- 09.30 h - Inici Concurs Gastronòmic
- 10.30 h - Inici Concurs Cocteleria
- 14.30 h - Actividades Cloenda
DISSABTE 17 D'ABRIL
(Obert al públic presencialment sota inscripció prèvia online gratuïta i seguiment en directe por streaming)
- 10.30 h - Showcooking dels xefs Sergio i Javier Torres www.cocinahermanostorres.com
- 11:40 h - Showcooking dels xefs Rubén Campos www.rincondediego.com i Arnau Bosch www.canbosch.com
- 14.00 h - Cloenda activitats matí
- 17.00 h - Inici activitats tarda
- 17:30 h - Masterclass de cocteleria d'Adrià de la Rosa (Brand Ambassador Royal Bliss)
- 18:30 h - Showcooking del xef Jeroni Castell www.lesmoles.com
(De les 10 a les 14.00 h. De les 17 a les 20.00 h es podrà fer tast i compra d'olis Verge Extra de Les Borges Blanques i de vi del Celler Clos Galena de la DO Priorat).
DIUMENGE 18 D'ABRIL
(Obert al públic presencialment sota inscripció prèvia online gratuïta i seguiment en directe por streaming)
- 10.30 h - Showcooking del xef Josep Moreno www.deliranto.com
- 11:30 h - Presentación vins DO Tarragona - Cellers: Estol Verd (Rodonyà), Vins i Caves Vives Ambròs (Montferri), Cellers Blanch (Puigpelat), Vinyes del Tiet Pere (Vilabella)
- 12:00 h - Masterclass Oli Verge Extra de Les Borges Blanques por Josep Maria Audí (Panell de tast)
- 14.00 h - Cloenda d'activitats
(De les 10 a les 14.00 h es podrà fer tast i compra d'olis Verge Extra de Les Borges Blanques i de vi del Celler Clos Galena de la DO Priorat).
DILLUNS 19 D'ABRIL
- 10:00 h - Entrega dels premis als guanyadors de la categoria al millor xef i al millor cocteler a l'Ajuntament de Tarragona.
DIMARTS 20 D'ABRIL
- 09:00 a 14:30 h - Podràs seguir a través de l'Instagram dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa la semifinal que es realitzarà al mateix Palau Firal i de Congressos. Per a més informació visita www.premislladonosa.com
L'Ajuntament de Tarragona ha diseñado un protocolo de Còvid-19 por les activitats parientes als premis, que s'adaptarà en funció de les needitats marcades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Tot l'esdeveniment estarà subjecte a les a possible variacions segons les recomanacions de les autoritats competents.
Información y contacto: [email protected]