Va de Salou, va de peix blau.......

  • Saborós producte de mar 

  • Alt valor gastronòmic i nutritiu 

  • Del 16 al 19 de setembre 

  • De 20 a 22.30 hores

  • 10 restaurants participants 

  • Maridatge amb copa de vi o cava

L’AEH Salou i l’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Dinamització Econòmica, inicien setembre amb unes noves jornades gastronòmiques, enfocades a promocionar un saborós producte de mar, amb un alt valor gastronòmic i nutritiu i, al mateix temps, a allargar la temporada. La iniciativa està batejada com “Del mar a la taula: peix blau”.

Del mar a taula: peix blau - Salou, jornades gastronòmiques

Un total de 10 restaurants participants de la capital de la Costa Daurada serviran degustacions elaborades amb peix blau, com la tonyina, la breva, la sardina, el seitó, el sorell, l’areng, el verat, el bis, la boga, el salmó, el moll de roca, l’anguila, el congre, el peix espasa, la ratlla, el verat d’ull gros, el besuc blanc o el turbot.

Una oferta maridada amb una copa de vi o cava Raventós Codorniu, a un preu de 6 €. Una gran varietat que permet recrear el millor del mar, al plat.

Cada establiment proposarà, del 16 al 19 de setembre, ambdós inclosos, entre una i tres degustacions diferents. L’horari de la promoció és al vespre, de 20 a 22.30 h.

Del mar a taula: peix blau - Salou, jornades gastronòmiques

Els restaurants participants i les seves degustacions

  • Cook and Travel: Brioix de seitons fregits, amb vinagreta de cítrics; tàrtar de sardina amb ‘ajoblanco’ d’avellanes; i coca de tonyina a baixa temperatura amb tomàquet confitat i gelat d’alfàbrega.
  • Huma: Coca de verat en textures amb tomàquet i terra de llardons.
  • La Gresca: Cracker d’espelta amb crema d’alvocat, ceba, tomàquet i salmó fumat.
  • Lara: Tataki de peix espasa, marinat sobre una base de cuscús, ous i arengada.
  • Lunattic: Clotxa Burger: Mini panet de pagès, escalivada al foc, olivada, salsa de fesols i all negre, amb burger casolana de peix blau.
  • MRKT de Edu Cuesta: ‘Taco’ de salmó: Coca de blat amb tàrtar de salmó, alvocat, mango i la seva maionesa. A més, dau de tonyina amb tempura de cigrons, amb la nostra salsa tacoyaki. I verat brasejat amb mongetes de Santa Pau i alls tendres.
  • Thai Salou: Seitons arrebossats amb melmelada de tamarinde i escalunyes.
  • Asador Córcega: Tonyina del Cantàbric, acompanyada de textures de ceba.
  • Castillo de Javier: Filet d’Akami amb parmentier de patata trufada i foie. A més, escabetx de cítrics amb verat i gelat de coco i mango. I torrada d’anxoves del cantàbric, amb vinagreta a la jardinera.
  • El Toxo Taverna: Seitons “El Totxo”.

Tots els menús es podran consultar des d'AQUEST ENLLAÇ 

Del mar a taula: peix blau - cartell de les jornades gastronòmiques Salou

Imatge-portada: Redacció Capital2020, a partir d'imatge cartell jornades gastronòmiques
Imatges interiors: (1) Patrick-Browne-14HKCEgadoU/ (2) Ansel-Boss-dp_cJFqsH3A-unsplash
Fonts i cartell: Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT)