Arròs i productes de mar.....

  • Una bona combinació 

  • Per les II Jornades Gastronòmiques temàtiques

  • Del 20 de setembre al 6 d'octubre 

  • 24 restaurants del Baix Penedès 

  • Calafell, Coma-ruga, Cunit, El Vendrell, Sant Salvador, Segur de Calafell 

  • Maridatge amb els vins DO Penedès

El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, amb el suport dels Ajuntaments de Calafell, Cunit i del Consell Comarcal del Baix Penedès i amb el patrocini d’Arròs Bayo i la DO Penedès, presenten les “II Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès”, que se celebraran del 20 de setembre al 6 d’octubre a diverses poblacions de la comarca.

“Es tracta d’una aposta per seguir reforçant el potencial gastronòmic del territori a través d’unes jornades que compten amb el suport de diverses administracions. Això és perquè, en aquesta edició es buscava precisament això, la complicitat pública en el suport del seu teixit empresarial”, com ha comentat Carme García, presidenta del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès.

Així doncs, vint-i-quatre restaurants de poblacions com Calafell, Coma-ruga, Cunit, El Vendrell, Sant Salvador i Segur de Calafell, serviran un plat de la seva carta maridat amb vins de la DO Penedès, oferint així als visitants una experiència global del destí.

Aquesta edició, dissenyada amb la intenció ferma de fer territori i sumar sinergies entre les poblacions d’interior i la costa, així com amb els vins de la DO Penedès, incorpora una promoció en la qual totes aquelles persones que visitin com a mínim dos restaurants i participin al concurs que trobaran a la taula, podran guanyar premis de les empreses i cellers col·laboradors.

Jornades de l'Arros i Tastos de Mar del Baix Penedes

Els restaurants participants.....

Restaurant L’arrosseria, Hotel Adia Cunit, Casa Carmiña, Restaurant Xaloquell, La Cuina De La Marga, La Bodegueta Del Mar, Casa Pepe, Restaurant Vil.la Casals, Restaurant Blau Mari, La Fàbrica Del Pernil, La Suculenta, Niu 1976, La Terrassa Del Mar de Le Meridien Ra Beach Hotel & Spa, Restaurant Mediterrani, El Petit Bistró, La Mar De Fons, Restaurante Eusebio Catering, El Rey Pescador, Vell Papiol Restaurant, La Porketa Arrosseria De Mar, Restaurante Las Brasas, Milan Ristorante, Akquaaa, 4r Miramar Restaurant.

Cinc objectius clars

1. Incorporar poblacions de l'interior de la comarca: No només les poblacions costaneres participaran en aquestes jornades, sinó que també es volen incloure municipis de l'interior, amb la intenció de mostrar tota la riquesa gastronòmica del Baix Penedès.
2. Fer territori: Aquesta iniciativa vol reforçar els lligams entre les diferents localitats del Baix Penedès, fomentant un sentiment de pertinença i unitat a través de la gastronomia.
3. Associar la marca Baix Penedès a la DO Penedès: Un dels objectius és enfortir l'associació entre la marca Baix Penedès i la Denominació d'Origen Penedès, aconseguint que el Consell Comarcal recolzi aquesta iniciativa i contribueixi al seu èxit.
4. Allargar la temporada turística: Les jornades pretenen estendre la temporada turística més enllà de l'estiu, atraient visitants fins a principis d'octubre i, així, dinamitzar l'economia local.
5. Incrementar el nombre de restaurants participants: Es busca augmentar significativament la participació de restaurants en l'esdeveniment, oferint una varietat més gran de propostes gastronòmiques als visitants.

Jornades de l'Arros i Tastos de Mar del Baix Penedes

Imatge-portada: L'arròs és el protagonista de les jornades. 
Fonts i Imatges: Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès-AEHT/Turisme Baix Penedès