El punt de trobada........
-
És Tarragona
-
Romescvs + Macabevs
-
A 16 restaurants
-
Sabor de la cuina tradicional marinera
-
Vins DO Tarragona
Fins al 27 d’octubre, Tarragona celebra la novena edició de les Jornades Gastronòmiques del Romesco, en la que participen 16 restaurants oferint les receptes tradicionals maridades amb vins macabeu de diversos cellers DO Tarragona.
El restaurant La Xarxa va acollir fa uns dies la presentació d’aquesta nova edició del Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona. Les IX Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona tenen l’objectiu de promoure la gastronomia a la ciutat a través d’un dels productes insígnia de la seva cuina i de la seva essència marinera: el romesco.
Les jornades són organitzades per l’AEH Tarragona Ciutat i la DO Tarragona i compten amb la col·laboració del Port de Tarragona i el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.
El president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona Ciutat, Javier Escribano, ha remarcat que “aquestes són una de les jornades més emblemàtiques de la ciutat, que estan a punt de complir 10 anys”.
Fins al 27 d’octubre, 16 restaurants de la ciutat serveixen receptes tradicionals o innovadores que són maridades amb vins de la varietat macabeu dels cellers de la DO Tarragona. La presidenta de la DO Tarragona, Maria Rosa Blanch destaca que “la cooperació entre dos productes Km 0 és importantíssima. És clau que ens ajudem”.
Els restaurants participants són: Brisa Restaurant, La CucaFera Restaurant, El Pòsit Restaurant, Casa Balcells Restaurant, La Morada Restaurant, El Llagut, Restaurant 4 Latas Tarragona, La Xarxa Restaurant, El Trull 4 brasas, Selvatic, Tarrakocono, La Jarta, Pizzeria Insitu, Lola Bistro i L'Àncora Restaurant Marisqueria. Enguany també hi participa un restaurant convidat d’Altafulla, Les Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, amb l’objectiu d’estendre les jornades a altres municipis propers a la ciutat de Tarragona.
Per la seva banda, la cap de relacions institucionals i presidència del Port de Tarragona, Marta Virgili, remarca que “des del Port de Tarragona estem al costat d’iniciatives com aquesta que posen en valor el patrimoni gastronòmic mariner de la ciutat. És una manera de fomentar el comerç i el turisme.”
Finalment, la consellera de l’Ajuntament de Tarragona i presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Montse Adan, va assegurar que “les Jornades del Romesco són una proposta enogastronòmica importantíssima per a la nostra ciutat. Tarragona ho té tot: oferta cultural, patrimonial i gastronòmica”. I afegir que “aquestes jornades són un al·licient més per visitar la ciutat fora de temporada, d’aquí que siguin tan importants en la nostra oferta turística.”
Els vins de la DO Tarragona
Romescos i Macabeus tornen a aliar-se dins les propostes de menú que els restaurants participants prepararan per a aquesta novena edició de les jornades. Entre les propostes d’enguany es poden trobar tant receptes tradicionals com d’altres més innovadores, des d’arrossos com ara arròs negre sec de rap i romesco, fins a peixos com un tataki de tonyina Balfegó marinat amb salsa de soja i romesco emulsionat.
Tots maridats amb vins 100% macabeu de la DO Tarragona, de Cellers Blanch, Mas Amfres i Vinícola de Nulles.
Els vins de la DO Tarragona mariden les Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona.