El sabor, la suculència de les carns......

  • Depèn de la qualitat de la carn 

  • El foc i temperatura 

  • Condimentació 

  • I del punt de cocció desitjat 

  • De 3 a més de 12 minuts

Moltes vegades sentirem dir “contra gustos no hi ha disputes”, i és cert, cadascú té gustos diversos, un paladar irrepetible, i la cocció de la carn no és l'excepció; tanmateix, des d'aquest article intentem esbrinar les cinc possibilitats que la gastronomia considera punts habituals per la seva cocció.

5 punts de cocció de la carn

La cocció de la carn i el punt perfecta agust

A grans trets, es considera que hi ha 5 punts de cocció. Te’ls expliquem breument a continuació:

Carn molt poc cuita (o molt poc feta)
També coneguda com a punt de cocció bleu o a l’anglesa. Amb la capa externa segellada, però el centre completament vermell, cru i fins i tot fred. Només recomanable amb talls de carn de gran qualitat.

  • Temperatura: 46-52 ºC.
  • Temps de cocció: 3 minuts.
  • Per a qui?: Per als amants de la carn molt sucosa, tirant a crua.

Carn poc cuita (o poc feta)
Segellada per fora i amb un 75 % de color vermell a l’interior. En aquest punt de cocció l’interior continua sent sagnant, però és lleugerament més calent que l’anterior.

  • Temperatura: 52-55 ºC.
  • Temps de cocció: 6 minuts.
  • Per a qui?: Per als que volen una carn tendra i sucosa, però no tan crua.

Carn al punt
Segellada per fora i amb un 50 % de color vermell a l’interior. Tot i que l’interior de la carn és una mica més cuita, és ideal perquè la carn no perd la seva suculència.

  • Temperatura: 55-60 ºC.
  • Temps de cocció: 7-8 minuts.
  • Per a qui?: Per als que triïn l’opció més popular i busquin el terme mitjà en el punt de cocció.

Carn ben cuita (o ben feta)
De color marró per fora i amb un interior poc rosat, lleugerament marronós. La carn deixa de ser sucosa i perd bona part de la seva tendresa original.

  • Temperatura: 65-71 ºC.
  • Temps de cocció: 9-11 minuts.
  • Per a qui?: Per als que troben que la carn al punt encara és massa rosada i cruejant.

Carn molt cuita (o molt feta)
De color marró grisenc per fora i completament marronosa a l’interior. Encara que sigui de qualitat, en aquest punt de cocció la carn perd la seva tendresa i suculència.

  • Temperatura: +71 ºC.
  • Temps de cocció: a partir de 12 minuts.
  • Per a qui?: Per als que no vulguin cap rastre de sang a l’interior i estiguin disposats a renunciar a una carn més tendra.

La cocció de la  carn, el punt perfecta a gust

Imatge-portada: Una bona carn al punt i acompanyament
Imatges-interior: MiniKuiners
Font: Bonpreu-Esclat