Bones experiències......
-
Et ve de gust un bon mojito?
-
Ideal per moments de tranquil·litat i reflexió o visites
-
Recepta com es fa a La Bodegita de L'Havana
-
Rom, aigua, llimona, herba bona, sucre, gel i el toc
Davant de l'actual situació que vivim, són necessaris uns moments de tranquil·litat i reflexió, o podem fer amb un bon Mojito a la mà.
Aquests dies en el que tots hem de ser col·laboratius, podem i tenim de buscar uns moments de relaxament, en un d'aquests he volgut recordar els meus viatges a Cuba, i els bons moments "just de relaxament" que tenia després de la pressió de la participació en fires, tant del Llibre com de Turisme, dins les muralles de la fortalesa El Morro a L'Havana.
Estic segur que tots aquells que heu viatjat a l'illa o hi esteu pensant fer-ho, no deixeu de marcar un objectiu comú "La Bodeguita del Medio" en plena ciutat vella de L'Havana, d'on es diu que es preparen els millors "Mojitos" del món.
Per aquesta bodega hi han passat una llista inacabable de personatges deixant la seva empremta: Gabriela Mistral, Agustín Lara, Pablo Neruda, Ernest Hemingway, Nicolás Guillén, Carlos Mastronardi, Errol Flynn o Salvador Allende.
És un petit espai que ofereix un menjar típicament crioll “habichuelas pintas, jamón de cerdo, yuca con mojo, masa de puerco o pollo, pernil de puerco asado en su jugo, chicharrones de cerdo, arroz blanco y plátanos maduros o tostones..." sempre acompanyat per begudes típiques cubanes, i tota mena de cigarros "havans", dels que personalment he sigut molt aficionat. Però l'estrella continua sent el motiu d'aquestes ratlles el "Mojito".
Anem a preparar-lo.... tant com es fa a La Bodeguita al llarg dels últims cinquanta anys:
Necessitem:
- 1 got llarg de vidre d'uns 30 cl.
- 2 culleradetes de sucre blanc granulat
- El suc de mitja llimona
- 2 branquetes d'herba bona amb la tija (menta)
- 9 cl. d'aigua mineral amb gas
- 5 cl. de rom blanc "Havana Club Añejo" de 3 anys
- 4, 5 o 6 glaçons de gel fins a omplir el got
Preparació:
1. Posar en el got, el suc de llimona, les branques herba bona o menta i el sucre.
2. Aplateu-lo força amb una mà de morter, tenint en compte que la tija de l'herba bona o menta és la que dóna més frescor i aroma.
3. Afegeixi el gel i el rom. I finalment l'aigua amb gas
4. Barregi amb una cullereta llarga, i......
A gaudir del millor "Mojito" del món.
En el nostre cas i per quan tenim visites, poder afegir una petita decoració com un tall de llimona a la vora del got, axis com una branqueta d'herba bona o menta, també podem mullar la vora del got amb el suc de llimona i sucre granulat. Resultarà un toc personal.
Vegem el vídeo de la preparació tradicional en "La Bodegita"