La Gran Festa de la Calçotada apunt per rebre a mes de 40.000 visitants i gaudir de un cap de setmana amb la millor gastronomia de temporada, concursos i mercat al voltant dels calçots, les brases, el bon vi i els castells: “objectiu Valls”.
Els dies 25 i 26 de gener, Valls serà de nou la Capital del Calçot, amb un programa prou extens organitzat per l'Ajuntament de Valls i la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, dues jornades de festa culinària que inclouen:
- MERCAT DE LA CALÇOTADA, Mercat d’alimentació i artesania popular.
- MOSTRA DE CUINA DEL CALÇOT, Tastets a base de calçots de Valls maridats amb vermut i vins de la DO Tarragona.
- JORNADA GASTRONÒMICA DEL CALÇOT amb la participació de prestigiosos cuiners d’estrella Michelin. Showcooking amb els xefs Víctor Quintillà, Rafa Zafra, Josep Moreno i Albert Roig
- CONCURS DE CULTIVADORS DE CALÇOTS IGP “CALÇOT DE VALLS”
- CONCURS DE SALSA DE LA CALÇOTADA DE VALLS. Demostracions de l’elaboració de la salsa de la Calçotada de Valls.
- DEMOSTRACIÓ DE SALSA DE LA CALÇOTADA PER CELÍACS i també per a la intolerància als fruits secs.
- CONCURS DE MENJAR CALÇOTS. Concurs per saber qui menja més calçots, en un temps determinat.
- DEGUSTACIÓ POPULAR DE LA CALÇOTADA.
- ESPAI DEL VI DE LA DO TARRAGONA. L’autèntic vi de la calçotada.
- VIU LA HISTÒRIA DEL XAT DE BENAIGES, descobreix els racons amb més tradició de Valls.
- TROBADA DE 2CV (Citroën 2 cavalls) estaran exposats al passeig de l’Estació.
Jornada de castells durant la festa - Foto: Cambra de Valls
I finalment la cercavila de la Gran Festa de la Calçotada amb el Gegant del Calçot de Valls, els Flabiolaires de Vallmoll, Ball dels Cercolets amb els Músics Tocats del Grall, Ball de Bastons amb Flabiol i Violí, Gegants Agrupació El Calçot AAEET amb els seus grallers, Ball de gitanes amb els grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Mulassa de Valls amb els grallers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i carruatges i cavalls muntats.
I si no podem gaudir d’aquesta festa o volem preparar els calçots a casa, els organitzadors en ofereixen la recepte per l’elaboració de la Salsa de la Calçotada Valls:
Ingredients (per 4 persones):
Preparació:
Es pica tot al morter molt fi o per anar mes lleuger amb la batedora, i a sucar els calçots.
- Veure i descarregar el programa Gran Festa de la Calçotada Aquí -
Bona festa i bon profit!!!