Un bon plat d’estiu.....

  • Recepta senzilla 

  • Per gaudir les bones sardines de temporada 

  • El peix blau i l’omega-3 

  • Carn saborosa i saludable 

  • Per un bon esmorzar o qualsevol àpat

Fa una setmana va comentar l'estiu, i junt amb ell tenim un bon desembarcament de sardines al mercats catalans, que hem de recordar és un peix blau, de carn saborosa i saludable, ric amb omega-3, que es pot preparar de moltes maneres i sempre és un mos exquisit i la millor temporada per menjar-les, perquè estan en el seu millor moment.

Un bon motiu per fer-les a la braça en una barbacoa, però avui els nostres MiniKuiners ens recomanen un plat per menjar-les fredes, refrescants, tant per un esmorzar com per una entradeta a dinar o un altre àpat. Ens aportaran sabor, energia i com hem dit una bona càrrega de l'omega-3 per la nostra salut.

"Aprofita l'estiu per menjar-les, és quan estan en el millor moment"

Recepta per les Sardines en escabetx

Ingredients per 4 persones:

  • 1 kg de sardines (netes de cap i budells)
  • 300 ml d'oli d'oliva verge
  • 1 got de vi blanc (250 ml)
  • 1 got de vinagre de vi blanc o de xerès (250 mol)
  • 2 cabeces d'alls
  • 4 fulles de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 2 cullerades de pebre vermell dolç
  • Sal i pebre negre en gra a gust

Estiu i les sardines en escabeix un plat fàcil i bo per la salut

Preparació:

  • Netejar les sardines i asseca-les, saleu-les i enfarineu-les (sense excessos).
  • Fregiu-les lleugerament, pels dos costats, amb la meitat de l'oli d'oliva i reserveu-ho.
  • En una altra cassola amb la resta d'oli, sofregiu a foc suau, els cabeces d'alls (deixa-les senceres, però traient la primera capa de pell) i aneu afegint la resta d'ingredients menys el pebre vermell, deixeu cuinar uns cinc minuts.
  • A foc mitjà, incorporar el pebre vermell dolç, remoure ràpidament perquè es dissolgui i no es cremi.
  • Finalment, incorporar les sardines, esperar un parell de minuts i retirar del foc.
  • Podem posar-les amb una terrina, cassola, safata de terrissa o vidre (han de quedar cobertes).
  • Esperar com a mínim 24 hores per consumir-les i gaudir d'elles, és quan oferiran els millors sabors.

Sempre serà millor tenir-les al frigorífic o amb un espai fresc, i al moment d'assaborir-les siguin a temperatura ambient. Una bona llesca de pa torrat, pa amb tomàquet o una amanida acompanyarà prou bé. Només soles, ens deixaran tots els sabors aconseguits amb aquesta senzilla i refrescant preparació. Tot segons gust personal !!!!

Estiu i sardines en escabeix, un bon esmorzar, dinar o altre àpat

Imatge-portada: La sardina, del mar a la cuina.
Fonts i Imatges: Minikuiners – Redacció Capital2020