La recepta de mariners i pescadors....

  • Des de l'Ametlla de Mar

  • Que podem provar a cuinar en la nostra llar

  • Aquest àpat amb base a fideus, peix i crancs

Ahir, publicàvem un article respecte a la informació i programació de les Jornades Gastronòmiques 2022 de l'Ametlla de Mar i l'oportunitat d'assaborir dues estrelles "Els Fideus rossejats i la Tapa Marinera" aquests pròxims dies.

Els seus protagonistes són les diferents varietats de peixos de la nostra costa i la recepta de sempre, tradicional, perquè diuen els entesos en cuina que el peix i marisc de l'Ametlla de Mar pren uns matisos i sabors únics, a causa de la proximitat del Delta de l'Ebre, i de la riquesa de nutrients que s'obtenen en trobar-se l'aigua dolça del riu amb l'aigua salada del Mediterrani.

Posant il·lusió i criteri, podrem aconseguir un plat de fideus "preparat amb un toc únic i secret de la persona que cuina", que ens portarà a descobrir les vivències dels mariners de la zona, on aquest àpat era típic a les barques dels pescadors que sortien a fer les captures.

Anem a la recepta base dels "Fideus Rossejats".....

Rossejat ve d'"enrossir", és a dir, tornar ros, en aquest cas els fideus.

Cuinem "Fideus Rossejats"

Ingredients per a quatre persones:
1 kg de peix de roca
¼ kg de crancs
¾ kg de patates
½ kg de fideus
Oli d'oliva verge
Aigua
Sal

Ingredients per a la picada:
4 o 5 alls, sal, julivert, tomàquet i pebre roig.

Preparació:

  • Primer salarem el peix i tallarem les patates.
  • Es tira l'oli a la cassola i es deixa escalfar.
  • Afegirem els crancs i se sofregeixen.
  • Després es tiren les patates tallades i la picada, es remena una estona i es tira l'aigua, tot seguit posarem el peix i quan bulli ho rectificarem de sal.
  • Després de bullir uns 30 minuts colarem el brou.
  • En una cassola plana afegirem oli i el deixarem escalfar, quan estigui prou calent tirarem els fideus (dos grapats per persona) i ho remenarem fins que estiguin ben daurats.
  • Arribat aquest punt tirarem directament a la cassola amb fideus, el brou que hem colat i deixarem coure entre 12 i 15 minuts fins que estiguin cuits i sense brou.

A punt per anar a taula. Bon profit!!!

Fonts i Imatges: Turisme-AmetllaDeMar/Taller Ocupacional Avant