La recepta de mariners i pescadors....
-
Des de l'Ametlla de Mar
-
Que podem provar a cuinar en la nostra llar
-
Aquest àpat amb base a fideus, peix i crancs
Ahir, publicàvem un article respecte a la informació i programació de les Jornades Gastronòmiques 2022 de l'Ametlla de Mar i l'oportunitat d'assaborir dues estrelles "Els Fideus rossejats i la Tapa Marinera" aquests pròxims dies.
Els seus protagonistes són les diferents varietats de peixos de la nostra costa i la recepta de sempre, tradicional, perquè diuen els entesos en cuina que el peix i marisc de l'Ametlla de Mar pren uns matisos i sabors únics, a causa de la proximitat del Delta de l'Ebre, i de la riquesa de nutrients que s'obtenen en trobar-se l'aigua dolça del riu amb l'aigua salada del Mediterrani.
Posant il·lusió i criteri, podrem aconseguir un plat de fideus "preparat amb un toc únic i secret de la persona que cuina", que ens portarà a descobrir les vivències dels mariners de la zona, on aquest àpat era típic a les barques dels pescadors que sortien a fer les captures.
Anem a la recepta base dels "Fideus Rossejats".....
Rossejat ve d'"enrossir", és a dir, tornar ros, en aquest cas els fideus.
Ingredients per a quatre persones:
1 kg de peix de roca
¼ kg de crancs
¾ kg de patates
½ kg de fideus
Oli d'oliva verge
Aigua
Sal
Ingredients per a la picada:
4 o 5 alls, sal, julivert, tomàquet i pebre roig.
Preparació:
- Primer salarem el peix i tallarem les patates.
- Es tira l'oli a la cassola i es deixa escalfar.
- Afegirem els crancs i se sofregeixen.
- Després es tiren les patates tallades i la picada, es remena una estona i es tira l'aigua, tot seguit posarem el peix i quan bulli ho rectificarem de sal.
- Després de bullir uns 30 minuts colarem el brou.
- En una cassola plana afegirem oli i el deixarem escalfar, quan estigui prou calent tirarem els fideus (dos grapats per persona) i ho remenarem fins que estiguin ben daurats.
- Arribat aquest punt tirarem directament a la cassola amb fideus, el brou que hem colat i deixarem coure entre 12 i 15 minuts fins que estiguin cuits i sense brou.