Del Còmic al Cinema......

  • Astèrix, Obèlix, Panoràmix i molts més

  • Per les famílies, millor a partir de set anys

  • Els dibuixos de sempre a la pantalla gran

  • Tercera pel·lícula basada en el còmic

Corre l'any 50 aC. A la Gàl·lia, ocupada pels romans, un petit poblat gal resisteix de forma victoriosa els insistents atacs dels invasors. Cèsar sap que cal fer alguna cosa per evitar veure's humiliat i ridiculitzat.

Per això obliga els habitants del poblat a escollir dos representants que hauran de superar dotze proves que només els déus podrien resistir. El que no sap Cèsar és que els dos gals escollits, Astèrix, el guerrer, i Obèlix, el portador de menhirs, compten amb l'ajuda de la poció màgica, la fórmula secreta de la qual només coneix el druida Panoràmix.

Les dotze proves Astèrix

On i quant?

  • CaixaForum-Barcelona
  • Els dissabtes 15, 22 i 29 d’octubre
  • Matins, a les 11.30 h

Els nens i nenes han d’anar acompanyats, com a mínim, d’un adult.
Tots els assistents a l’activitat han de reservar entrada
Es demana puntualitat
Reserves aquí 

Ho sabies?

Les dotze proves d’Astèrix és la tercera pel·lícula animada basada en la sèrie de còmics d’Astèrix el Gal. Es tracta del primer llargmetratge d’Astèrix que no és una adaptació de cap dels llibres dels seus autors, René Goscinny (guionista i editor) i Albert Uderzo (dibuixant i guionista). De fet, els mateixos creadors van partir de zero per a fer la pel·lícula: tant la idea i la història com el guió i la realització són obra original de Goscinny i Uderzo, en cooperació amb el director de cinema Pierre Tchernia. Els encarregats de dirigir la realització, tanmateix, van ser Henri Gruel i Pierre Watrin, els quals van portar a la pantalla els dibuixos d’Uderzo, en una animació ambientada amb la música del compositor Gérard Calvi.

La història de la pel·lícula, inspirada en els dotze treballs d’Hèracles, difereix dels còmics en el fet que els romans no saben que els gals tenen una poció màgica que els proveeix d’una força sobrehumana, per això creuen que són déus. En els còmics, però, els romans saben que aquesta poció existeix i intenten robar-la en més d’una ocasió.

La productora del film és Dargaud Films, companyia creada per l’editorial Les Éditions Dargaud, coneguda, sobretot, per haver publicat els còmics d’Astèrix i Obèlix. Però Les dotze proves d’Astèrix també va ser produïda, així com dirigida i animada per René Goscinny Production & Idefix Studios. Una curiositat d’aquest estudi d’animació (Idefix Studios) és que porta el nom del gos de l’Obèlix i s’identifica amb un logotip que recorda clarament al de la Metro Goldwyn Mayer, on apareix Idèfix en comptes del famós lleó. Un disseny d’Uderzo on va afegir la frase, escrita en llatí: Delirant isti romani (¡Están ben bojos aquests romans!).

Font i Imatges: CaixaForum /Cicle del Còmic al Cinema