Un nou quadern editat......

  • El llibret Nº 87 “La Sequera” 

  • Col·lecció adreçada als aprenents de català 

  • Millorar l’us de la llengua catalana 

  • Des de la lectura de diversos textos

  • Guia didàctica – baixar PDF-

  • Llibret 87 – baixar PDF-

La sequera protagonitza el nou quadern de la col·lecció "Llegir per parlar, llegir per aprendre" és un material editat per la Secretaria de Política Lingüística amb la finalitat de reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua a través de la lectura. Consta d’una guia didàctica i tot un seguit de quaderns que proposen activitats de conversa a partir de la lectura de textos reals de tipologia diversa. Els quaderns 52-61 proposen activitats a partir de textos relacionats específicament amb el món de l’empresa.

La Sequera "Llegir per parlar, llegir aprendre"

El quadern número 87 de la col·lecció "Llegir per parlar, llegir per aprendre" està dedicat a la sequera, per donar suport a les campanyes de conscienciació i estalvi d’aigua, i apel·la a la corresponsabilitat i l'esforç de tots.

Els llibrets d’aquesta col·lecció s’adrecen a aprenents de català i proposen activitats de conversa per fer-les en parella a partir de la lectura d’un text. Mireia Estapé ha estat l’encarregada d’elaborar les activitats d’aquest nou volum, que proposa la lectura del pòster 10 consells per estalviar aigua a casa!, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. El cartell suggereix com optimitzar l’aigua al màxim, ja que ens cal estalviar-la avui si en volem tenir demà.

En quaderns anteriors, les publicacions d’aquesta col·lecció s'han centrat en obres de Vicent Andrés Estellés, Mercè Rodoreda, Josep Vallverdú, el Rector de Vallfogona, Gabriel Ferrater, Felícia Fuster, Josep Carner o Joan Brossa, entre altres.

Aquesta col·lecció de la Secretaria de Política Lingüística fomenta l’aprenentatge i l’ús de la llengua a través de la lectura i la conversa entre els aprenents de català, els participants del Voluntariat per la llengua i entre totes aquelles persones que participen de grups de lectura i de conversa organitzats per diferents entitats i associacions. La col·lecció “Llegir per parlar, llegir per aprendre” vol contribuir a incrementar el coneixement de la cultura, i en especial de la literatura, promovent alhora l’intercanvi cultural.

La Sequera "Llegir per parlar, llegir aprendre"

Imatge-portada: Composició Redacció Capital2020
Font i Imatges: Secretaria de Política Lingüística -Llengua Gencat