• La vida no és sinó una contínua successió d'oportunitats per a sobreviure.
  Gabriel García Márquez
 • La vida és esperança permanent, sempre s'espera una mica millor. Les dues claus de la vida són esperança i llibertat.
  Carlos Garaikoetxea
 • En el viatge a través de la vida no existeixen els camins plans: tots són pujades i baixades.
  Arturo Graf
 • La vida ens sembla tala perquè la mesurem inconsiderablement amb les nostres boges esperances.
  Anatole France
 • Les malalties són els interessos que es paguen pels plaers.
  John Ray
 • La primera riquesa és la salut.
  Ralph W. Emerson

La realitat dels temps que vivim en aquests dos anys anteriors i el 2023 que iniciem està marcada amb les afectacions en la salut, dels virus que afecten les nostres vides amb diverses malalties, problemes, criteris sobre els tractaments i vacunes de prevenció i les seves conseqüències. El covid és un dels més comentats i dels quals més països estan involucrats.

Si a aquests problemes de tractaments, vacunació i limitacions d'accionar i més, sumem els problemes de controls, limitació en els viatges, i accessos a diversos llocs en diferents ciutats i països i en un marc de diferents criteris, reglaments, normes, com l'ús de les màscares.

Tot això en l'àmbit planetari ens té amb dubtes i limitats en la nostra mobilitat en tots els camps i a complir les regulacions de cada país i els mitjans de transport.

La primera afectació mundial és la por, el temor a contagiar-nos i el no complir alguna norma d'algun país i ciutat.

A l'exposat, li diria la vida i les seves activitats en temps de virus. Els virus, especialment el covid defineix la nostra mobilitat i les nostres vides.

El virus més gran és el de les informacions. Per a aquest virus hi ha vacunes, però hi ha diversos criteris, informació, decisions i afectacions.

Si hi ha alguna manera de definir els nostres temps virulents, és la incertesa i la sobre informació i criteris que condiciona les nostres accions.

Si a l'exposat sumem les notícies, comentaris i informacions que expressen que tot el referent a virus, estaria com a part d'un pla mundial de poders ocults per a reduir la sobre població mundial, amb comentaris que indiquen que les vacunes i els virus és una part de l'execució d'una reducció de la població mundial. Tot això ens crea dubtes i desconfiances.

L'últim virus d'informacions ens manté en inseguretat, i desconfiança, dubtes i el pitjor que no hi ha alguna cosa o algú que ben documentat pugui demostrar que és fals i que és cert.

Per aquestes breus reflexions puc concloure que el pitjor virus que vivim i ens afecta són les diferents informacions i accions que ens porten a prendre decisions personals al propi criteri dels tractaments: vacunar-se si, o vacunar-se no.

Vostè amable lector decideixi el si o el no………

Autor: Joseph Garzozi
Imatge-portada: cdc-Vqt9v7v6g44-unsplash
Versió original: castellà