Si les formatgeries artesanes desenvolupen una activitat molt important per preservar el paisatge i la biodiversitat. Nosaltres hem de preservar el formatge per què és un producte, un aliment important, viu i natural, és a dir està en constant evolució des que s'elabora fins que es consumeix.
El formatge és un aliment viu i natural...
-
A l'abast de tothom
-
Bona companyia a tota hora
-
Gran varietat de maridatges
-
Facilitat de conservació
Si les formatgeries artesanes desenvolupen una activitat molt important per preservar el paisatge i la biodiversitat. Nosaltres hem de preservar el formatge per què és un producte, un aliment important, viu i natural, és a dir està en constant evolució des que s'elabora fins que es consumeix.
És per aquesta raó que el formatge és fràgil i delicat i cal tenir-ne cura per consumir-lo i gaudir-lo en les millors condicions. Uns consells......
Si disposeu d’un espai airejat, fosc i amb temperatures estables (8 a 14 graus), aquest serà el lloc ideal on guardareu els vostres formatges.
Molt probablement no teniu un espai així, doncs la millor manera és conservar-lo a la part menys freda de la nevera.
Emboliqueu els formatges amb paper film transparent, deixant la crosta lliure perquè puguin respirar. També els podeu embolicar amb paper de cuina porós o draps de cuina nets i humits.
Si ha estat refrigerat, a l’hora de menjar-lo es preferible tenir-lo una estona a medi ambient, per tal que recuperi tot el seu sabor i textura.
Per finalitzar, hem de recordar la importància de tenir en compte que la crosta dels formatges és la seva única protecció, el seu embolcall natural, i una part imprescindible i molt influent en el resultat final de la majoria de formatges artesans.
Una bona surgència....
A Catalunya tenen lloc Fires i Mostres especialitzades on el formatge català i artesà és protagonista. Són bones ocasions per descobrir l'àmplia proposta formatgera del país, conèixer les persones que elaboren els formatges, i poder tastar i comprar formatges que a vegades són difícils de trobar.