Catalunya segueix a capdamunt de la cuina mundial.....
-
Disfrutar, puja com a 3r millor restaurant del món
-
Cuina creativa i mediterrània des de Barcelona
-
Tota una experiència gastronòmica
-
Amb els Xefs, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas
Disfrutar, el nom del qual es tradueix com a "gaudir" és una de les experiències gastronòmiques més delicioses, sorprenents i que superen els límits del món. Escollit com a tercer millor restaurant del món 2022 per “The Worlds 50 Best of the Best”.
Va debutar al número 18 dels 50 millors restaurants del món el 2018, recollint el premi més alt per a la nova entrada, i des de llavors ha pujat a la posició 9 al 2019 i finalment al número 3 enguany, un testimoni de la naturalesa constantment al·lucinant de la seva oferta gastronòmica, que s'ha descrit com "un emocionant passeig ràpid i en muntanya russa d'una experiència gastronòmica".
Una emocionant experiència contemporània a Catalunya
orquestrada per un talentós trio de xefs
Els xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas van començar a treballar al mític El Bulli (ara membre del grup de restaurants Best of the Best) amb un any de diferència, entre 1996 i 1998. Després que el restaurant tanqués el 2011, van unir forces per obrir Compartir a Cadaqués, a Catalunya, i després Disfrutar, el seu projecte més ambiciós, el 2014.
El llegat d'El Bulli: les tècniques contemporànies, les combinacions atrevides i l'empenta per sorprendre els comensals són algunes de les característiques que Castro, Casañas i Xatruch abracen a Disfrutar com ho van fer a El Bulli. Plats com el panchino (un bollo esponjós) farcit de caviar i crema agra, o el pesto multiesfèric amb festucs tendres i anguila, estan pensats per "agradar, sorprendre i emocionar". L'any 2021, l'equip va donar a conèixer un nou tipus de taula a la seva cuina creativa: durant l'experiència gastronòmica cobra vida, mostrant compartiments secrets, calaixos i delicioses mossegades amagats a les seves entranyes.
L'espai: Situat al barri de l'Eixample de Barcelona, el menjador principal de “Disfrutar” és lluminós i blanc, però el restaurant també disposa d'altres espais, com ara una terrassa exterior i un saló privat a la cuina creativa. El disseny, amb molta ceràmica, va ser escollit per transmetre el respecte del trio per la història i el patrimoni del Mediterrani.
The World's 50 Best Restaurants
Resultats 2022:
- 1r: Geranium, a Copenhaguen
Reinvenció i innovació constants del duo de xefs i sommeliers líder mundial. - 2°: Central a Lima
El patrimoni i la biodiversitat peruans estan a la perfecció - 3r: Disfrutar a Barcelona
Una emocionant experiència contemporània orquestrada per un talentós trio de xefs
La llista dels 50 millors restaurants del món ofereix una instantània anual de les opinions i experiències de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració. És un referent gastronòmic reconegut mundialment que mostra les tendències capdavanteres i destaca els grans restaurants de tots els racons de la Terra.
El que constitueix el "millor" es deixa al judici d'aquests gurmets de confiança i viatger. No hi ha una llista de criteris predeterminada, però hi ha regles de votació estrictes. A partir del 2019, els membres del grup Best of the Best , que està format pels antics restaurants número 1 de la llista, no són elegibles al rànquing anual.
El procés de votació i els resultats dels 50 millors restaurants del món estan subjectes a l'adjudicació independent de la consultora de serveis professionals de renom mundial Deloitte.
La llista dels 50 millors restaurants del món es publica cada any des del 2002, amb l'excepció del 2020 a causa de l'impacte de la pandèmia de la Covid-19 en la indústria de la restauració mundial.