La bona i actual gastronomia......
-
En els 3 millors restaurants del món
-
Enguany són a Copenhaguen, Lima i Barcelona
-
Seleccionats per 1.080 especialistes de 27 regions geogràfiques
-
Son els “The Worlds 50 Best 2022”
L'Acadèmia de restaurants del món és el mecanisme utilitzat per crear la llista dels 50 millors restaurants del món. Cap dels empleats de cap dels patrocinadors associats als premis vota ni té cap influència sobre els resultats. L'Acadèmia està formada per 1.080 membres, cadascun seleccionat per la seva opinió experta sobre l'escena internacional de la restauració, amb un equilibri de gènere 50/50.
Per crear l'Acadèmia i donar-li una representació justa de l'escena global dels restaurants, varen dividir el món en 27 regions geogràfiques. Cada regió té un president designat pel seu coneixement de la seva part del món de la restauració. Cadascuna d'aquestes cadires selecciona un jurat de 40 vots, cosa que garanteix una selecció equilibrada de xefs, restauradors, periodistes de menjar/restaurant i gurmets que viatgen.
Enguany els restaurants que han obtingut millor qualificació són el Geranium, el Central i el Disfrutar, dos a Europa i un a Amèrica del Sud, convertint-se en els tres millors d'aquest 2022 per part de "The Worlds 50 Best". Felicitats a tots ells, des de Capital2020.
1er. “Geranium”
Copenhaguen, Dinamarca
• El millor restaurant del món 2022
• El millor restaurant d'Europa 2022
"Reinvenció i innovació constants del duo de xefs i sommeliers líder mundial de Dinamarca"
Una icona de Copenhaguen: situat al vuitè pis amb vistes als bells jardins de Fælledparken, Geranium convida els hostes a tastar la natura mentre l'observen al seu voltant. El menú degustació "Univers" d'inspiració local i que canvia de temporada té lloc durant un mínim de tres hores amb uns 20 plats repartits de manera uniforme entre aperitius, plats salats i dolços. Des que el 2016 va convertir Geranium en el primer restaurant danès que va guanyar tres estrelles Michelin, els copropietaris Rasmus Kofoed i Søren Ledet mai s'han descansat en els llorers, mantenint-lo fresc i emocionant tant per als clients habituals com per als comensals de destinació. L'any 2022 assoleixen el zenit de la seva carrera, amb Geranium nomenat The World's Best Restaurant.
Menú sense carn: cinc anys després de deixar de menjar carn, el 2022 Kofoed va convertir Geranium en una zona lliure de carn, centrant-se únicament en marisc i verdures locals de granges orgàniques i biodinàmiques a Dinamarca i Escandinàvia. Les creacions enginyoses del menú "Spring Universe" inclouen ous de peix de peix lleugerament fumats amb llet, col i poma, i bolets del bosc amb cervesa, rovell d'ou fumat, llúpol adobat i pa de sègol. Cada plat és una obra d'art intricada servida en vaixella inspirada en la natura.
Mestres de l'hospitalitat: persona natural, amfitrió encantador i sommelier excepcional, Ledet dóna la benvinguda a cada hoste a Geranium com a família i els fa sentir com a casa durant tot el seu àpat. El seu programa de begudes en constant evolució i el seu estil de servei càlid van ajudar al restaurant a guanyar el premi Art of Hospitality el 2018. La seva extensa carta de vins se centra en etiquetes de poca manipulació per complementar el menjar de Kofoed, i hi ha un maridatge de sucs únic i refrescant amb creacions com ara ruibarbre amb gerani i pastanaga.
Vibracions escandinaves: amb vistes panoràmiques al parc i una visió de l'estadi nacional de futbol del costat, el menjador de Geranium és un espai gran, lluminós i airejat amb accés directe als xefs a la cuina oberta. Per a ocasions especials, els comensals poden demanar la taula de la llar de foc amb vistes al parc, o el menjador privat més gran i la cuina Inspiration. Tot el restaurant multiespai té llar de foc, fusta rossa i una decoració escandinava moderna. És un escenari líder a nivell mundial per a oficialment el restaurant líder del món.
2º “Central”
Lima, Perú
• El millor restaurant d'Amèrica del Sud 2022
"El patrimoni i la biodiversitat peruans estan a la perfecció"
Les arrels són profundes: el restaurant insígnia dels xefs Virgilio Martínez i Pía León, Central, és una oda al Perú en totes les seves formes. Els plats celebren els paisatges únics, la història i les tradicions de la seva terra natal utilitzant una gran quantitat de productes d'origen local.
Rebost peruà: després d'anys d'exploració, guiat per Mater Iniciativa, el braç que investiga els ingredients peruans, encapçalat per la potent parella i la germana de Martínez, Malena, els plats de Central gemeguen amb una biodiversitat increïble. El menú degustació inclou el millor menjar que la terra i el mar poden oferir: vieires, calamars i cloïsses procedents de la costa i de l'Amazones, mentre que la Vall Sagrada ofereix panxa de porc i coll de cabra.
Qui hi ha a la cuina? Sweethearts of 50 Best, l'equip de marit i dona es va casar només quatre dies després de la primera aparició de Central a la llista dels 50 millors restaurants del món el 2013. Gairebé 10 anys després, Martínez i León han tingut la seva bona part d'èxit, amb l'obertura. de Mil als Andes i Kjolle a Lima al costat d'un lloc avançat internacional a Tòquio anomenat Maz. Amb León també votada com a millor xef femenina del món 2021 , no mostren signes d'alentiment.
Sostenibilitat al cor: tot i que el menú representa els ecosistemes peruans en el seu millor moment, l'equip de Central se centra molt en la sostenibilitat. El reciclatge, el compostatge i el tancament dels ingredients de residus són una segona naturalesa. Els convidats tenen una visió d'aquest món culinari tan divers només caminant fins a la porta principal, portant-los per un hort amb més de 100 espècies de plantes.
3er. “Disfrutar”
Barcelona
"Una emocionant experiència contemporània orquestrada per un talentós trio de xefs"
Per què anar? Disfrutar, el nom del qual es tradueix com a "gaudir" - és una de les experiències gastronòmiques més delicioses, sorprenents i que superen els límits del món. Va debutar al número 18 dels 50 millors restaurants del món el 2018, recollint el premi més alt per a la nova entrada , i des de llavors ha pujat al número 3, un testimoni de la naturalesa constantment al·lucinant de la seva oferta gastronòmica, que s'ha descrit. com "un emocionant passeig ràpid i en muntanya russa d'una experiència gastronòmica".
Qui hi ha a la cuina? Els xefs Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch van començar a treballar al mític El Bulli (ara membre del grup de restaurants Best of the Best) amb un any de diferència, entre 1996 i 1998. Després que el restaurant tanqués el 2011, van unir forces per obrir Compartir a Cadaqués, a Catalunya, i després Disfrutar, el seu projecte més ambiciós, el 2014.
El llegat d'El Bulli: les tècniques contemporànies, les combinacions atrevides i l'empenta per sorprendre els comensals són algunes de les característiques que Castro, Casañas i Xatruch abracen a Disfrutar com ho van fer a El Bulli. Plats com el panchino (un bollo esponjós) farcit de caviar i crema agra, o el pesto multiesfèric amb festucs tendres i anguila, estan pensats per "agradar, sorprendre i emocionar". L'any 2021, l'equip va donar a conèixer un nou tipus de taula a la seva cuina creativa: durant l'experiència gastronòmica cobra vida, mostrant compartiments secrets, calaixos i delicioses mossegades amagats a les seves entranyes.
L'espai: Situat al barri de l'Eixample de Barcelona, el menjador principal de Disfrutar és lluminós i blanc, però el restaurant també disposa d'altres espais, com ara una terrassa exterior i un saló privat a la cuina creativa. El disseny, amb molta ceràmica, va ser escollit per transmetre el respecte del trio per la història i el patrimoni del Mediterrani.