Un bon punt de trobada per les calçotades....
-
Al Baix Gaià és part de la IGP Calçot de Valls
-
La restauració promou la seva cuina al voltant del calçot
-
A Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla
-
Junt amb el maridatge de vins i caves de les Caves Oriol Rosell
-
Fins al 26 de març 2023
L’Associació AEH Baix Gaià, amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra i el patrocini de Caves Oriol Rossell, va realitzar la presentació de les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià, que es celebren fins al 26 de març a diverses poblacions com Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla, al voltant del calçot.
20 restaurants serviran menús i degustacions amb el calçot com a protagonista, amb l’objectiu que les jornades siguin un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada així com per descobrir nous restaurants i els sabors de la cuina de proximitat.
Els restaurants participants són:
- 4 Latas de Torredembarra
- Pizzeria Alcapone de Torredembarra
- Restaurant Àngel Miguel de Creixell
- El Capitan de Torredembarra
- Restaurant Club Marítim Torredembarra de Torredembarra
- El Jardí De Salomó de Salomó
- Gavina Restaurant de Creixell Platja
- Restaurant La Masia Cal Vitali de Torredembarra
- Gavina Restaurant de Creixell Platja
- La Terraza de Torredembarra
- Restaurant L'hor de La Riera De Gaià
- Mas De Teret de El Catllar
- Oxid Restaurant Bar de Torredembarra
- Cal Silver de Torredembarra
- La Sirga Restaurant de Torredembarra
- Taberna Etsuy de Tarragona
- La Toque Altafulla de Altafulla
- Restaurant Voramar Cal Vitali d'Altafulla, i
- La Xeriueta de Torredembarra
Durant la presentació, el senyor Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, va obrir l’acte celebrant “aquesta nova manera de fer gastronomia al Baix Gaià” remarcant que, “tot i que la calçotada sembla que és de Valls i l’Alt Camp, poblacions del Baix Gaià formen part de la IGP Calçot de Valls, fet que n’avala el seu origen i qualitat”.
El senyor Jordi Piera, president de l’AEH Baix Gaià, va remarcar la importància de col·laborar amb el sector públic i privat “perquè qualsevol iniciativa d’èxit necessita moltes potes” i “així aconseguirem que el Baix Gaià sigui un territori de referència a nivell, també, gastronòmic".
El senyor Toni Rossell, de les Caves Oriol Rossell, transmetia la seva vinculació amb el Baix Gaià i ha explicat els excel·lents maridatges que es poden fer amb els calçots i els seus caves, elaborats per una família viticultora des de fa 400 anys, dedicada a l’elaboració de caves i vins de qualitat procedents de raïms de la finca ”Propietat Cal Cassanyes” a Sant Marçal.
Finalment, el Senyor Àlex Segú, restaurador participant i autor del llibre La calçotada ideal, ha aprofitat per remarcar que “el tret característic de les calçotades és el fum i la brasa que les converteix en un àpat únic”.
La presentació va finalitzar amb tres degustacions elaborades pels restaurants participants, maridades amb vins i caves del Celler Oriol Rossell, patrocinador de les jornades.
Els menús i degustacions es poden consultar al Facebook i Instagram Jornades Gastronòmiques AEH i a la web.