Amb aquestes jornades es pretén promocionar la gastronomia local i un dels seus productes per excel·lència com és la Tonyina Roja del mediterrani.
Del 29 d’abril al 9 de maig, les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar són l’aparador dels productes de la seva llotja i una mostra de les millors receptes dels seus restauradors.
En aquesta setmana la protagonista és la tonyina roja, junt amb els nostres cuiners, que amb les seves tècniques tant tradicionals com innovadores, ens delectaran amb els diferents menús que oferiran durant les jornades gastronòmiques.
La setmana gastronòmica de la Tonyina roja, a fi de celebrar, donar a conèixer i gaudir de la tonyina roja del Mediterrani, presenta un programa que, dirigit a professionals i al públic en general (des d’afeccionats a famílies), converteix l’Ametlla de Mar en una gran festa on tots, dels més grans als més petits, podran viure el singular univers de la tonyina roja en un entorn on coincideixen gastronomia, mar, aventura, festa, jocs, degustacions, mercat de productes, curses y menús exclusius als millors restaurants de la zona.
Els restaurants integrants del Club de Gastronomia elaboraran els menús de la Tonyina Roja del Mediterrani: El Pescador, Golpe deStado, La Serra, La Subhasta Espai Gastronomic, Les Veles, Lorena, Ma&Ro, Mestral, Oh!Mar, Pica-Pica, Poniente i Tela Marinera.
Uns dies al voltant d’un dels millors productes gastronòmics del món –la tonyina roja- on fruir de l’esperit lúdic de l’Ametlla de Mar.
Imatge i font Informació: Ajuntament de L'Ametlla del Mar