Un nou plat per gaudir a l’estiu.....
-
2 senzilles receptes
-
Per gaudir d’uns bons calamars
-
Tant a la Romana com a l'Andalusa
-
Per qualsevol àpat
-
Ben acompanyats per un cava o vi blanc
Que millor que aprofitar l’estiu per anar vora mar, gaudir de les platges, i després buscar l’ombra tant a casa com en un restaurant o una guingueta. En el primer cas, podem treballar a la cuina i en el segon i tercer o faran per nosaltres, en qualsevol cas i si al llarg d’aquestes setmanes hem suggerit unes “sardines amb escabetx”, uns “musclos mariners”, avui volem proposar uns saborosos calamars a la romana o a l'andalusa.
Quina diferència entre “a la romana” o “a l'andalusa”, tot va de gustos...... Principalment, és la intervenció a la recepta d'ous. A la romana en porta i a l'andalusa no. (reviseu les receptes).
Per aconseguir uns calamars tendres, esponjosos i cruixents en el seu final, el truc és tindre les rodanxes de calamars, un cop netes, en un bol amb llet que els cobreixi per complet com a mínim una hora. Hi ha cuiners que prefereixen canviar la llet per aigua mineral gasificada. En qualsevol cas el resultat també dependrà de la qualitat dels calamars.
Recepta per als Calamars a la Romana
Ingredients per 4 persones:
- 1/2 kg. d'anelles de calamar mitjà
- 2 Ous
- 100 Grams de farina de blat
- 1 Culleradeta de llevat en pols o pols de fornejar
- ½ litre d’oli d’oliva suau per fregir
- Sal i pebre negre a gust.
Preparació:
- Assecarem bé els calamars amb paper absorbent o un drap adequat.
- En un plat fondo o bol posarem la farina de blat i el llevat.
- En un altre plat fondo o bol batrem els dos ous, sal i pebre a gust.
- Posem el foc una paella o fregidora amb l’oli d’oliva a temperatura mitjana.
- Un cop aconseguida la temperatura ideal per fregir suaument.
- Anem passant una a una les anelles de calamars primer per la farina i després per l’ou.
- Les anem posant a l’oli, daurant les anelles de banda i banda al nostre gust.
- Les anirem retirant a un plat amb paper absorbent a mesura que les anem traient de l’oli.
Recepta per als Calamars a l'Andalusa
Ingredients per 4 persones:
- 1/2 kg. d'anelles de calamar mitjà
- 100 Grams de farina de blat
- 1 Culleradeta de llevat en pols o pols de fornejar
- ½ litre d’oli d’oliva suau per fregir
- Sal i pebre negre a gust.
Preparació:
- Assecarem bé els calamars amb paper absorbent o un drap adequat.
- En un plat fondo o bol posarem la farina de blat i el llevat, sal i pebre a gust.
- Posem el foc una paella o fregidora amb l’oli d’oliva a temperatura mitjana.
- Un cop aconseguida la temperatura ideal per fregir suaument.
- Anem passant una a una les anelles de calamars per la farina.
- Les anem posant a l’oli, daurant les anelles de banda i banda al nostre gust.
- Les anirem retirant a un plat amb paper absorbent a mesura que les anem traient de l’oli.
Per al servei
Podem acompanyar el plat de calamars posant unes rodanxes de llimona, també unes fulles de julivert o espolsar-hi el julivert trinxat, uns tomàquets cherry, uns punts de maionesa o all-i-oli, inclòs si ens agrada el picant, unes gotes de tabasco. Tot això li dona color, imatge i també sabors.