La salut, exercici i somni…..

• Prioritzar un bon descans
• El millor rendiment físic
• Els atletes han de dormir 8 hores o més
• Els esportistes professionals milloren amb 9 o 10 hores de somni

Sempre s'ha cregut que el pic d'inscripcions en gimnàs arriba al gener, amb els propòsits d'any nou. No obstant això, les dades revelen que és en “primavera” quan es donen més altes en els centres esportius. Un estudi de Gym Insight revela que les persones estan més motivades per a fer exercici amb l'arribada del bon temps i la proximitat de l'estiu. Per això, quan comencen els dies de millor temps, Emma–The Sleep Company ens explica com “un bon descans incideix directament en un millor rendiment físic” per a fer esport.

Sigui un atleta experimentat o un principiant que inicia el seu viatge de fitness, prioritzar el somni és imprescindible per a aconseguir el màxim potencial. “La relació bidireccional entre el somni i l'exercici no ha de subestimar-se. L'exercici regular pot millorar en gran manera la qualitat del somni i, d'altra banda, un somni adequat és extremadament important per a rendir bé, recuperar-se adequadament i protegir el cos de lesions”, diu Theresa Schnorbach, Psicòloga i Científica del Somni en Emma.

El somni és el superpoder de tots, però pot ser especialment determinant per als atletes d'elit. Recents estudis posats en marxa per Emma–The Sleep Company que van analitzar l'extensió del somni.en atletes universitaris van trobar que en augmentar el seu temps total de somni a 9 hores o fins i tot 10 hores per nit, van veure millores en diversos paràmetres de rendiment específics de l'esport. Alguns dels resultats obtinguts van ser els següents:
- Els jugadors de bàsquet van millorar la precisió dels seus tirs en un 9%
- Els nedadors van reduir els seus temps de esprint i girs
- Els tenistes van augmentar la precisió dels seus serveis del 35,7% al 41,8%
- Els jugadors de beisbol van millorar els seus temps de reacció.

La correlació entre la qualitat del somni i l'activitat física té una especial rellevància en quatre aspectes principals, com són la recuperació muscular, el rendiment i el temps de reacció, l'equilibri hormonal i la reducció de lesions.

Dormir es clau per la salut i estar en forma

L'equip d'experts del sòl d'Emma explica cadascun d'ells:

Recuperació muscular

Durant el somni, el cos allibera hormones de creixement i testosterona per a la recuperació muscular. El somni també millora la circulació sanguínia cap als músculs, lliurant nutrients essencials i oxigen. A més, redueix la secreció de cortisol, que pot obstaculitzar el creixement muscular. Per contra, la falta de somni limita la reparació del teixit muscular, portant a una disminució de la força i la resistència. Per tant, el somni adequat és crucial per a una recuperació muscular efectiva i un rendiment físic òptim.

Rendiment i temps de reacció

Gaudir d'un somni i descans adequats millora el rendiment físic i el temps de reacció, ja que la mala qualitat del somni pot accelerar l'esgotament entre un 10 i un 30%. Durant el període en el qual dormim, el cos repara els músculs, reduint la fatiga i millorant la resistència, força i coordinació. A més, el somni potencia la funció cognitiva, inclosa l'atenció i la presa de decisions. Els atletes que prioritzen el somni poden aconseguir un major rendiment i precisió en l'entrenament i la competició, obtenint un avantatge competitiu.

Equilibri hormonal

El somni regula els nivells hormonals en el cos, inclosa la producció d'hormones de creixement crucials per a la reparació i el creixement muscular. També allibera melatonina, que regula el cicle somio-vigília, i gestiona els nivells de cortisol, impactant el metabolisme i la funció immunològica.

La privació prolongada de somni interromp l'equilibri hormonal, afectant negativament la salut física i mental. Per tant, assegurar un somni suficient i d'alta qualitat és vital per a una regulació hormonal òptima.

Reducció de lesions

El somni de qualitat és vital per a la prevenció de lesions, ja que ajuda en els processos de recuperació del cos. Les persones actives han de prioritzar un somni adequat per a millorar la funció cognitiva i mantenir els nivells d'energia per a entrenaments intensos. El somni adequat dona suport a la recuperació muscular i la funció cognitiva, reduint el risc de lesions relacionades amb l'entrenament. Un estudi va trobar que els atletes que dormen menys de vuit hores per nit tenen 1,7 vegades més probabilitats de lesionar-se en comparació amb aquells que dormen més.

Emma reconeix els desafiaments que enfronten les persones per a equilibrar horaris ocupats amb els objectius de fitness, per la qual cosa dona suport a un enfocament integral de la salut que inclou prioritzar el somni juntament amb la dieta i l'exercici. Aquesta primavera, a mesura que els gimnasos s'omplen d'activitat i s'estableixen objectius de fitness, Emma anima a tots a recordar el paper crucial del somni en l'assoliment d'aquests objectius. En prioritzar el somni reparador, les persones poden millorar els seus resultats de fitness, millorar el benestar general i embarcar-se en un viatge cap a un estil de vida més saludable i feliç.

Dormir es clau per la salut i la forma físca

Sobre Emma — The Sleep Company

Emma – The Sleep Company és una empresa gestionada pels seus fundadors i la marca líder mundial de somni directe al consumidor. Els productes d'Emma® es venen a través d'un enfocament omnicanal que inclou D2C/mercats en línia i més de 2800 botigues físiques. Emma col·labora amb èxit amb més de 170 detallistes. Els més de 1000 membres de l'equip d'Emma treballen a tot el món amb oficines a Frankfurt (Alemanya), Manila (Filipines), Lisboa (Portugal), Ciutat de Mèxic (Mèxic) i Bucarest (Romania).

Sobre Theresa Schnorbach

Theresa Schnorbach és Psicòloga i Científica del Somni, especialitzada en Psicologia Clínica i Neuropsicologia Cognitiva. Va completar la seva formació de postgrau en Teràpia Cognitiu-Conductual per a l'Insomni (CBT-I) amb la Societat Alemanya de Recerca del Somni i Medicina del Somni (DGSM), reconeguda per la Societat Europea de Recerca del Somni. Theresa es dedica a aplicar la ciència en el món real per a ajudar les persones a despertar-se en el seu millor estat. Per a una vida saludable, feliç i pròspera. Ha treballat amb diversos atletes professionals de diferents disciplines tant en esports tradicionals com en esports electrònics. Theresa es va unir a Emma - The Sleep Company a l'octubre de 2020 i lidera l'equip de Recerca del Somni i la Consultoria del Somni d'Emma.

Dormir es clau per la salut i estar en forma

Imatge portada: Somnox-sleep-oiGCIha2dXk-unsplash
Imatges interiors:(1)Laura-chouette-coqq99Xyl5Q/ (2-mix) Rahadiansyah-pjHfslqy01o/Sincerely-media-oC32cy4x-ZA/Walter-lee-olivares-de-la-cruz-9S44Zk3pZyc/Brecht-deboosere-9NPWmYOHtoU/Paul-green-gOHfFgwyDNM/ (3) Fitsum-admasu-oGv9xIl7DkY/ (4)Gabin-vallet-vJf3t75gYtI-unsplash.
Fonts: Carpediemcom/Emma–The Sleep Company/Theresa Schnorbach/Gym Insight