Convocatòria oberta....

  • Fins el 10 de maig 2024 

  • Per participar en l’Humus Mediterrani 

  • A Fira Mediterrània 12a edició 

  • A Manresa, del 10 al 13 d’octubre 

  • Seleccionats per D’Arrel

L’Humus Mediterrani, off de Fira Mediterrània, te oberta la convocatòria de propostes de la 12a edició fins al 10 de maig mitjançant un formulari al web de D’Arrel, entitat impulsora del projecte.

L’Humus Mediterrani, la secció off de "Fira Mediterrània de Manresa" que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional, iniciativa de l’espai de música i cultura D’Arrel, te oberta la convocatòria de l’12a edició. Aquesta iniciativa complementa l’oferta oficial de la Fira, amb una selecció de grups de l’escena folk catalana.

Les propostes per formar part de l’Humus Mediterrani en el marc de la propera edició de Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 10 al 13 d’octubre de 2024, es poden enviar fins al 10 de maig. Un consell assessor format per experts i membres de D’Arrel de Manresa seleccionaran un total de cinc grups que passaran a formar part de l’Humus.

La programació es completarà amb un sisè concert-ball a càrrec del grup Mus, amb Núria Camps i la manresana Irene Herbera, escollit del concurs de ball folk Robert Pellicer del Folkestoltes de Girona (organitzat per QRambla). Els concerts i balls folk seleccionats tindran lloc del 10 al 13 d’octubre.

Humus Mediterrani - convocatoria 2024 per Fira Mediterrània de Manresa

La iniciativa

L’humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d’on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d’arrel tradicional, l’humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d’alumnes i aprenents de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans. La programació de l’Humus Mediterrani té l’objectiu de donar a conèixer la feina que duen a terme totes aquestes persones en el marc ideal que suposa Fira Mediterrània.

D’Arrel, l’entitat impulsora del projecte, ofereix des de 2012 una programació estable de música d’arrel i folk a Manresa i a la Catalunya Central. La seva voluntat és esdevenir una plataforma per a grups professionals de la música folk més despullada, per a grups amateurs i de folk participatiu i d’estudiants d’especialitats tradicionals que es volen donar a conèixer.

Humus Mediterrani - convocatoria 2024 per Fira Mediterrània de Manresa

Detalls de la convocatòria

Les propostes musicals que s’han presentat a la secció oficial de Fira Mediterrània també es poden presentar a l’Humus Mediterrani. Per fer-ho, cal accedir al web de D’Arrel, omplir un formulari i adjuntar el material sol·licitat, o enviar la proposta amb presentació, fotografia i enllaços al correu senyalat endavant..

Els grups participants percebran una aportació econòmica fixa per cobrir les seves despeses, apareixeran en la campanya de difusió al web i al programa de Fira Mediterrània i tindran accés a la Llotja Professional del mercat manresà com a professionals acreditats. El termini de presentació es tanca el 10 de maig.

Les propostes es poden presentar a través del següent ENLLAÇ  o enviant la presentació del grup, imatges, enllaços i contacte al correu: darrel@darrel.cat.

Humus Mediterrani - convocatoria 2024 per Fira Mediterrània de Manresa

Imatge-portada: Presentació musical a L’Humus Mediterrani 2023
Font i Imatges: Fira Mediterraania / Arrel