La Revolució culinària del segle XXI
-
El concepte “healthy” (menjar saludable)
-
De 0 a 20% del consum en oli per a fritades
-
Modificar els hàbits d'alimentació
Cada dia vivim els canvis o avanços de la gastronomia en món, aquest segle no sols és el de la revolució tecnològica, també ho és de la “Revolució culinària”.
Mentre veiem a xefs que pràcticament estudien i practiquen fusions i reaccions entre la química i la física per a aconseguir l'impensable en els nostres plats….. També veiem que l'equipament de les cuines s'adapta a aquests canvis i necessitats……
El concepte “healthy” (menjar saludable)
El concepte “healthy” (menjar saludable) ha deixat de ser una mera moda o tendència passatgera, per a convertir-se en un dels nous estils de vida a seguir avui dia per part de les famílies en cada llar i també per part dels professionals de la restauració.
Davant la proliferació de noves malalties i l'increment de les taxes d'obesitat, moltes famílies han decidit modificar els seus hàbits d'alimentació i començar una dieta rica en productes sans, sostenibles i fins i tot ecològics.
Per a facilitar-nos el camí i aconseguir millorar aquest benestar diari, s'han desenvolupat modernes tecnologies i electrodomèstics que permeten continuar amb les tradicions culinàries sense danyar l'organisme.
Entre aquests nous equips per a la llar o la restauració, la fregidora sense oli s'ha convertit en un dels utensilis de cuina més desitjats dels últims temps. La solució perfecta per als amants del menjar saludable i unes patates fregides, aletes de pollastre cruixents, gambes gavardina, palets de lluç o unes croquetes.
Però, com es cuinen els aliments amb una fregidora d'aire? I millor encara, serà possible aconseguir aquest toc cruixent que tant ens encanta de les fritades tradicionals?
Com funciona aquesta fregidora?
El mateix sabor que sempre amb molt pocs greixos i sense olis. La fregidora d'aire va aparèixer per primera vegada allà pel 2010. És capaç d'aconseguir la mateixa textura de les riques fritades. Tot això sense utilitzar grans quantitats de greixos.
Funciona pràcticament igual que un forn de sobretaula. A través d'un sistema de convecció elèctric, els aliments s'aniran cuinant a altes temperatures amb l'ajuda d'una concentració d'aire calent. Una forma molt ràpida i còmoda de cuinar de manera saludable.
Però si el teu és l'art de la fritada, aquestes fregidores amb aire ofereixen la possibilitat d'incloure quantitats mínimes d'oli durant el procés de cocció dels aliments. Així, podràs donar aquest toc cruixent i caramel·litzat sense passar-te amb el consum de greixos.
Segons la mena de producte i la grandària dels aliments necessitaràs un major o menor temps per a la seva preparació. Encara que en la majoria dels casos, bastarà amb uns 10-15 minuts perquè puguis degustar-los.
A més del punt healthy, si hi ha alguna cosa que ens apassiona d'aquesta fregidora sense oli és la seva manera de neteja i la seva gran seguretat. Mai més hauràs de sofrir per les possibles cremades o esquitxades d'oli. Sense oblidar-nos del gran estalvi en reduir en més d'un 80% l'ús d'oli per a fregir.
El mercat
Ofereix una gran varietat de fregidores d'aire, amb major o menor espai per a continguts i la potència que generalment oscil·la entre 900 i 1.700 wats.
També la diversitat de valors en compra domestica, que poden oscil·lar entre els 40 € i prop dels 200 €.
Veure les característiques i l'equilibri qualitat-preu és la solució per a prendre la decisió més adequada. Comença a preparar la cuina de fritades amb baix consum de greixos iBon profit!