Els protagonistes són els porros.....
-
Que traslladen el millor sabor per al bon paladar
-
Cents de receptes volten al món
-
Incorporen diversos ingredients segons país i cuiners
-
Refrescant com entrant a l'estiu
-
Aporta forces i calor a l'hivern
La vichyssoise és una sopa cremosa de blanc de porros que te diverses interpretacions que des de la ciutat de Vichy a França, va arribar a les cuines de Catalunya i del món. Refrescant ara a l'estiu, i reposadora a l'hivern.
Us proposem una recepta des de MiniKuiners de Capital 2020, és ràpida i molt saborosa per aquests dies calorosos d'agost, però que també podem preparar en qualsevol moment de l'any. Anem-hi.....
Ingredients per a 6 persones:
- 6 porros
- 1 patata regular
- 3 cebes dolces de Figueres
- 1 ½ litres d’aigua amb gas
- ¼ litre de nata per cuinar o crema de llet
- Oli d'oliva a gust
- Sal i pebre negre a gust
Preparació:
Renteu i talleu els caps dels porros (part blanca). Reserveu la part verda.
Netegeu les cebes, partiu-la per la meitat i feu-ne daus petits.
Peleu la patata i talleu amb daus.
En una cassola, poseu un bon raig d'oli d'oliva, les cebes a daus i sofregiu-la a foc lent.
Mentrestant, talleu a rodelles els porros i afegir-les a la cassola, que segueixi tot a foc lent uns 5 minuts més. Afegiu un got de l'aigua.
De seguit afegiu la patata i una culleradeta de sal. Manteniu al foc lent uns deu minuts més.
Afegirem aigua fins a cobrir els ingredients. Remenen i tapem. Deixem cuinar mitja hora a foc lent i remenant de tant en tant, podem afegir l'aigua que es vagi evaporant.
Aquí, afegirem la crema de llet o nata de cuinar, remenem bé i deixem un parell de minuts.
Comprovem sal, pebre negra, i segons la preferència podríem afegir un toc de sucre (sempre que quedi al nostre paladar).
Deixem refredar uns 10 o 15 minuts i triturem el més fi possible amb un túrmix o batedora elèctrica fins que quedi cremosa. A gust, podem passar-ho o no per un colador fi.
En una paella, podem fregir unes rodelles dels porros per guarnir el plat o bol quan se serveixi a taula. Podem compensar-ho amb unes fulletes de julivert o de créixens, un raget d'oli, sempre hi ha un "toc personal".
Servei fred (ideal per l’estiu):
El resultat del triturat poseu-lo a la nevera uns trenta minuts, fins que arribi al punt de fred desitjat.
Servei calent (més adequada per la tardor i l’hivern):
No cal que passi per la nevera. Es pot servir a la temperatura desitjada tèbia o ben calenta.