Els arqueòlegs i altres estudiosos del món antic, de la història de la humanitat, fins i tot de la prehistòria, tenen molts dubtes de quina és la beguda més antiga del món, només cal veure les diverses opinions i fins hi tot quasi conclusions per treure la nostra.
Catalunya és una terra amb diversitat d’aliments i productes de qualitat provinents del camp, la pastura o la mar. El 2 i 3 d’octubre us esperem en el cap de setmana de portes obertes a les explotacions agroalimentàries. Descobriu d’on venen els productes que arriben a la nostra taula!
Primer els Fenicis, grecs i després els romans van introduir el conreu de la vinya i, des d’aleshores, el vi forma part de la nostra vida diària, de la nostra dieta, de la nostra cultura i dels nostres moments de celebració.
Els últims mesos he vist i llegit molta informació respecte al cranc blau, el seu caràcter invasor i el seu abans per les aigües i Terres de l’Ebre, especialment en el delta. Esbrinem i ordenem els diversos aspectes que té aquest crustaci, que divergeixen entre oportunitats i inconvenients.
El concepte “healthy” (menjar saludable) ha deixat de ser una mera moda o tendència passatgera, per a convertir-se en un dels nous estils de vida a seguir avui dia per part de les famílies en cada llar i també per part dels professionals de la restauració.
Any rere any, les mans dels arrossaires, cuiden cada gra d'arròs dels camps del Delta, perquè puguin arribar a les taules catalanes i de tot el món. Ideal per a paelles, amanides, acompanyament de carns, peixos, marisc i també en la preparació d'excel·lents postres.
Avellana de Reus protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.
El préssec té el seu origen a la Xina on el diuen “la fruita de la immortalitat”. Des del 2005, un dels mercats de proximitat i més singulars de Catalunya és el Mercat del Préssec que es realitza dissabtes i diumenges fins al 29 d'agost a Subirats, l'Ordal.
A Catalunya ..... "Anem de TOP TAPES amb els millors xefs del món". En aquests últims dies es realitzen multitud d'ofertes en cada racó, en cada població, en cada barri o en cadascuna de les quaranta-dues Comarques.
Caviar original, succedanis i imitacions, els trobem en tot el mercat, vermells, negres, més econòmics, o més cars, però el caviar d'esturió és únic al món. Són moltes les persones que diuen que no els agrada el caviar, però en realitat molt poques les que de veritat ho han provat.
Quan es tracte de salut, la bona alimentació, no podem deixar a banda la importància “dels productes de proximitat” i tampoc de la “temporalitat” d’aquets productes, dons es el millor temps per trobar qualitat-preu.
Del 29 d’abril al 9 de maig, les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar són l’aparador dels productes de la seva llotja i una mostra de les millors receptes dels seus restauradors. Aquesta setmana la protagonista és la tonyina roja.
Les II Jornades gastronòmiques de l’Arròs tornen a Salou del 29 d’abril al 16 de maig, amb 18 restaurants participants. La Torre Vella de Salou ha acollit la presentació en roda de premsa de les II Jornades Gastronòmiques de l’Arròs. Un certamen que organitza l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou.
Pàgina 10 de 11