L’AEH Terra Alta ha reactivitat les jornades gastronòmiques del Corder de la Terra Alta amb la complicitat del Consell Comarcal de la Terra Alta. Després de dos anys sense jornades, aquest 2022 se celebraran de l’11 de març al 15 d’abril.
Quatre grans debats entre professionals i tres monogràfics faran del Fòrum Gastronòmic Girona un gran aparador del sector, certamen, que passa a ser anual i que reunirà als millors professionals de cuina i sala, i acollirà concursos, tallers i demostracions del 13 al 15 de març.
La festa tindrà lloc a la Rambla el diumenge 6 març, on al llarg del matí els i les Mestres Xatonaires faran una exhibició d'elaboració de xató i es podran conèixer els tips i curiositats de com preparen la salsa, degustacions i diverses activitats per totes dels edats.
Per gaudir del sabor de les galeres de les Terres de l’Ebre, fins al 13 de març podem visitar Alcanar, l’Ametlla de Mar, L’Ampolla o La Ràpida, a on trobarem a la protagonista d’aquestes setmanes en el marc de les IX Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre.
Aquest és un dels plats tradicionals de la cuina catalana, que es fa amb carn de vedella i bolets moixernons, amb tota una història de centenars d'anys i que les besàvies, àvies i mares cuinant amb el seu toc especial i que fa les diferències de cada cuina casolana.
A Sitges el xató va de bracet del carnaval, i és típic menjar-ne tant el Dijous Gras com el Dimecres de Cendra. Fins i tot a les diferents societats de la vila s'hi organitzen «xatonades» durant aquests dies. Però no et preocupis: sempre el podràs degustar.
A Catalunya es parla més del "Dia dels enamorats" que no pas de "Sant Valentí", si bé en els dos casos el resultat és el mateix, una diada especial per parelles. Amb aquest motiu, el gremi de pastisseries ens suggereix un pastís en forma de cor, però no existeix una recepta clarament definida.
Encara no coneixes el xató? Imagina un plat lleuger i, alhora, intens; refrescant però saborós; tradicional i innovador a la vegada, elaborat amb els millors productes de la mar i de l’hort. Una gran aventura per les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.
Les 50 millors pastisseries de Catalunya reben els guardons “Fava de Cacau 2022” 3a. edició, premis que tenen l’aval del sector i reconeixen de forma objectiva l’alt nivell de la pastisseria a Catalunya. El lliurament es va realitzar el 24 de gener, junt amb la clausura de la V Mostra Internacional de Pastisseria, acte únic de reconeixement i suport a l’alta pastisseria.
Davant de l'actual situació que vivim, són necessaris uns moments de tranquil·litat i reflexió, o podem fer amb un bon Mojito a la mà."La Bodeguita del Medio" en plena ciutat vella de L'Havana, d'on es diu que es preparen els millors "Mojitos" del món ens ofereix la recepta.
Fa pocs dies ens va passar per alt un dia molt rellevant per la gastronomia, tant de la cuina casolana com de la dels millors restaurants. Ens referim a sa majestat la "croqueta", doncs el passat 16 de gener se celebrava en el món, el "Dia Internacional de la Croqueta".
La Garoinada és una de les primeres campanyes gastronòmiques de les comarques gironines i una de les més conegudes a Palafrugell que va iniciar el 14 de gener i finalitzarà el 27 de març a on podem assaborir els millors plats de garoines, eriçons de mar o garotes.
No fa gaires dies, veiem la informació que es preparava la fira de l’oli de vera a Bigues i Riells del Fai, que any a any es complementava amb la fira del pa artesà, del concurs d’allioli i del mercat de diversos productes de proximitat, els que hem volgut conèixer.
Pàgina 10 de 13
