- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Receptes de cuina
Aquest és un dels plats tradicionals de la cuina catalana, que es fa amb carn de vedella i bolets moixernons, amb tota una història de centenars d'anys i que les besàvies, àvies i mares cuinant amb el seu toc especial i que fa les diferències de cada cuina casolana.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
A Sitges el xató va de bracet del carnaval, i és típic menjar-ne tant el Dijous Gras com el Dimecres de Cendra. Fins i tot a les diferents societats de la vila s'hi organitzen «xatonades» durant aquests dies. Però no et preocupis: sempre el podràs degustar.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Receptes de cuina
A Catalunya es parla més del "Dia dels enamorats" que no pas de "Sant Valentí", si bé en els dos casos el resultat és el mateix, una diada especial per parelles. Amb aquest motiu, el gremi de pastisseries ens suggereix un pastís en forma de cor, però no existeix una recepta clarament definida.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Encara no coneixes el xató? Imagina un plat lleuger i, alhora, intens; refrescant però saborós; tradicional i innovador a la vegada, elaborat amb els millors productes de la mar i de l’hort. Una gran aventura per les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Les 50 millors pastisseries de Catalunya reben els guardons “Fava de Cacau 2022” 3a. edició, premis que tenen l’aval del sector i reconeixen de forma objectiva l’alt nivell de la pastisseria a Catalunya. El lliurament es va realitzar el 24 de gener, junt amb la clausura de la V Mostra Internacional de Pastisseria, acte únic de reconeixement i suport a l’alta pastisseria.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Davant de l'actual situació que vivim, són necessaris uns moments de tranquil·litat i reflexió, o podem fer amb un bon Mojito a la mà."La Bodeguita del Medio" en plena ciutat vella de L'Havana, d'on es diu que es preparen els millors "Mojitos" del món ens ofereix la recepta.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Fa pocs dies ens va passar per alt un dia molt rellevant per la gastronomia, tant de la cuina casolana com de la dels millors restaurants. Ens referim a sa majestat la "croqueta", doncs el passat 16 de gener se celebrava en el món, el "Dia Internacional de la Croqueta".
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
La Garoinada és una de les primeres campanyes gastronòmiques de les comarques gironines i una de les més conegudes a Palafrugell que va iniciar el 14 de gener i finalitzarà el 27 de març a on podem assaborir els millors plats de garoines, eriçons de mar o garotes.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
No fa gaires dies, veiem la informació que es preparava la fira de l’oli de vera a Bigues i Riells del Fai, que any a any es complementava amb la fira del pa artesà, del concurs d’allioli i del mercat de diversos productes de proximitat, els que hem volgut conèixer.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Receptes de cuina
Avui preparàrem la tradicional de la meva casa, la que fem fa més de 50 anys i tornàrem aquests dies de Nadal. Un plat molt saborós, complet, amb una gran quantitat de calories per afrontar el fred de l'hivern i extraordinari per unir a la família i amics al voltant de la taula.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
"Ara ve Nadal, matarem el gall i a la tia pepa li donarem un tall..... Caga tió, caga tió, neules i torrons......" Son cançons tradicionals que tots hem cantat al voltant de Nadal. I a tots els àpats hem tingut els bons torrons com a part de la nostra gastronomia, i si son d’Agramunt molt millor!!!
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Aquest diumenge 5 de desembre a partir de les 9 del matí, tindrà lloc la 40a Festa de l’Oli a Almoster, organitzat per la Cooperativa Agrícola d’Almoster, amb la col·laboració de l’Ajuntament i Siurana denominació d’origen protegida.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Avui arranca la 8a Jornada Gastronòmica del Calçot a Valls, una de les tradicions gastronòmiques d'hivern més arrelades a Catalunya, i que s'estendrà fins al pròxim mes d'abril que aplega famílies i amics al voltant d'un foc per assaborir-la a gran part de la restauració i llars del Camp de Tarragona.
Pàgina 7 de 9