Avui coneixerem alguna cosa més d’aquesta beguda alcohòlica macerada i refrescant, que no és considerada com a còctel per la International Bartenders Association, i de la que avui (19 desembre) se celebra el “Dia Mundial de la Sangria”.
Al mes d’agost passat vàrem tenir l’oportunitat de visitar Vilanova i la Geltrú, per la convocatòria de la 13a Trobada Especial d'intercanvi de plaques de cava, realitzada a la Penya Barcelonista, i avui hem pogut repetir l’experiència amb més caliu que mai.
Avui, diumenge 20 de novembre ha tingut lloc la XXVI Edició de la “Festa del Vi Jove” a Vila-rodona, municipi de la comarca de l'Alt Camp. Un esmorzar del veremador, degustació de vins joves, visites al celler i trobada de col·leccionistes de xapes de cava han fet una jornada excepcional, tant com el cel blau de rebuda.
Un showroom de la D.O. CAVA, amb més de 40 Caves de 18 elaboradors en les categories Guarda Superior Reserva, Guarda Superior Gran Reserva i Paratge Qualificat, s'han presentat a Madrid com el millor aliat de la gastronomia mundial.
La passió i el talent dels xocolaters del món, es van trobar al "Salon du Chocolat" a Paris. Ha sigut el català Lluc Cruselles de 27 anys, xef pastisser del Carme Pastisseria de Vic, el guanyador de la final mundial del World Chocolate Masters.
La selecció dels millors restaurants del món ofereix una instantània anual de les opinions i experiències de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració. És un referent gastronòmic reconegut mundialment que destaca els grans restaurants de tots els racons de la Terra.
A Catalunya, cada any va reduint el número de pagesos i ramaders, activitats clarament necessàries per tal de que la població tinguem productes agroalimentaris per el consum, per el dia a dia de la nostra ja complicada existència.
Disfrutar, el nom del qual es tradueix com a "gaudir" - és una de les experiències gastronòmiques més delicioses, sorprenents i que superen els límits del món. Escollit com a tercer millor restaurant del món 2022 per “The Worlds 50 Best of the Best”
Si les formatgeries artesanes desenvolupen una activitat molt important per preservar el paisatge i la biodiversitat. Nosaltres hem de preservar el formatge per què és un producte, un aliment important, viu i natural, és a dir està en constant evolució des que s'elabora fins que es consumeix.
Les llavors de “Vitis vinífera” carbonitzades al costat de material ceràmic ens porten a 2.700 anys enrere i a la Font de la Canya, i la casa pairal de Can Fontanals a on les vinyes d’aquella època, com les d’avui en dia en porten a una de les caves amb més tradició “Avinyó”.
La 7a edició de la Festa de la Pagesia “Benvinguts a Pagès” torna l'1 i 2 d'octubre de 2022, un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes a les explotacions agroalimentàries de Catalunya.
El 23, 24 i 25 de setembre, als Jardins de Palau Robert acullen la 'Barra de Vins Catalans de la Mercè' com a part de les celebracions de Festes de la Mercè 2022 de Barcelona.
Fa un parell de dies celebràvem el dia internacional de la xocolata, fent un repàs del seu origen, història i producció, avui hem demanat a MiniKuiners que ens preparin una recepta d'una de les postres més agraïdes per al món gurmet a base de la xocolata.
Pàgina 7 de 13
