Menorca està en el punt de mira de la gastronomia en majúscules. La proliferació de noms d'alta cuina a l'illa, juntament amb els productes frescos, han fet de Menorca un destí gastronòmic.
DVins es la mostra vitivinícola que es realitza a Agramunt l'últim dissabte de maig, que destaca per oferir al públic degustacions dels exquisits productes de la DO Costers del Segre, tasts i activitats.
La D.O. CAVA torna a aliar-se amb l'alta cuina informal de l'Hotel Tapa Tour Barcelona. La Denominació d'Origen CAVA premiarà al millor maridatge entre un Cava de la seva denominació i una 'Tapa Fusión Alimentos de España'.
Davant les informacions confuses que s'han publicat arran de les mesures extraordinàries assumides pel Consell Regulador de la D.O. CAVA per a fer front a la situació climàtica actual, adjuntem les mesures que es van aprovar.
Roses acollirà el pròxim 1 de maig una nova edició de la Mostra del Vi DO Empordà, que enguany comptarà amb la participació de 9 cellers empordanesos.
Abril, plujós i un sol radiant ens porten a una meravellosa primavera, plena de paisatges, olors i sabors i ens prepara per un mes de maig, ple d'activitats envoltats per la natura. L'Associació d'Elaboradors de Cava, ens fa diverses propostes per gaudir els caps de setmanes en parella, família o amics.
Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. Es convertirà, d’aquesta manera, en la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.
Ha finalitzat la 38 edició de la Xatonada Popular del Vendrell, amb un gran èxit de participació, concentrant alguns milers de visitants vinguts d'arreu de Catalunya, els xatonaires infantils i els mestres xatonaires, que ja incorporen un nou membre, com a guanyador del Concurs de Mestres Xatonaires 2024 realitzat aquest diumenge 25 de febrer.
La setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria ha premiat a les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el lliurament de les distincions “Fava de Cacau”. La pastisseria Hofmann (Barcelona) ha guanyat el Premi a la Més innovadora, la Ferrer (Olot) a la de més valor històric i La Xicra (Terrassa) ha estat guardonada com a elaborador del producte més singular.
Aquesta setmana (24 i 25 de febrer) es realitza la tradicional “Xatonada Popular del Vendrell”. Una multitudinària festa que es centra a la Rambla i a on els infants, joves, adults i mestres xatonaires troben el seu espai per gaudir del “XATÓ”.
El cap de setmana que ve del 24 i 25 de febrer arriba al Vendrell, la tradicional Xatonada Popular, que es realitzarà a la Rambla, aplegant l'esdeveniment multitudinari en el qual trobarem el 38è Concurs de Mestres Xatonaires, la 37a Exhibició de Xatonaires Infantils, i diversos tastos i propostes gastronòmiques i enològiques de proximitat.
El xef de l'estrellat restaurant Barro, Carlos Casillas, i el prestigiós sommelier Agustín Trapero s'alien per a harmonitzar un menú únic i exclusiu preparat a la IV edició del Barcelona Wine Week
Som al mes de febrer i, per tant, temps de calçots i carxofes, encara que les temperatures i falta de pluges no han ajudat, el mercat les trobarem a bon preu i qualitat com a productes de proximitat i temporada.
Pàgina 4 de 13
