Aquesta setmana (24 i 25 de febrer) es realitza la tradicional “Xatonada Popular del Vendrell”. Una multitudinària festa que es centra a la Rambla i a on els infants, joves, adults i mestres xatonaires troben el seu espai per gaudir del “XATÓ”.
El cap de setmana que ve del 24 i 25 de febrer arriba al Vendrell, la tradicional Xatonada Popular, que es realitzarà a la Rambla, aplegant l'esdeveniment multitudinari en el qual trobarem el 38è Concurs de Mestres Xatonaires, la 37a Exhibició de Xatonaires Infantils, i diversos tastos i propostes gastronòmiques i enològiques de proximitat.
El xef de l'estrellat restaurant Barro, Carlos Casillas, i el prestigiós sommelier Agustín Trapero s'alien per a harmonitzar un menú únic i exclusiu preparat a la IV edició del Barcelona Wine Week
Som al mes de febrer i, per tant, temps de calçots i carxofes, encara que les temperatures i falta de pluges no han ajudat, el mercat les trobarem a bon preu i qualitat com a productes de proximitat i temporada.
A 52 dies abans de Pasqua, cada any, Catalunya celebra el tradicional “dijous gras” o “dijous llarder”, a l’Empordà “dijous de les llardufes”. Axis fa referència el refranyer per aquesta jornada que gaudim tant menuts com grans "Per dijous llarder botifarra menjaré" i "Per dijous gras, botifarra fins al nas" dia que és d'on tret de sortida a les festes de Carnaval o Carnestoltes.
La Xatonada popular del Vendrell es durà a terme enguany els propers 24 i 25 de febrer. D’aquesta manera, des de la Regidoria de Fires s’ha volgut fer un pas més, arrodonint la festa gastronòmica amb propostes complementàries vinculades fonamentalment al producte de Km 0.
Com cada temporada, la “Ruta del Xató” és una experiència que va molt més enllà del bon menjar i del bon beure, és una ruta gastronòmica, estretament lligada als vins de la DO Penedès i a un plat únic al món, el saborós xató.
A la cuina de les llars catalanes, és costum que a certes festes o aniversaris, es preparin i mengin en família els clàssics canelons fets amb restos del rostit o de carn d’olla. En obrir aquest 2024 us volem suggerir preparar uns altres originals canelons o canonets a base de peix, gambes i cranc…..
La garoina és un dels productes més emblemàtics que ens ofereix la Costa Brava, caracteritzat per un sabor fresc i marí que ens omple els sentits durant els mesos d’hivern, quan la garoina es troba en el seu punt de creixement màxim, Palafrugell celebra la seva famosa “Garoinada”.
Avui preparàrem la tradicional de la meva casa, la que fem fa més de 50 anys i tornàrem aquests dies de Nadal. Un plat molt saborós, complet, amb una gran quantitat de calories per afrontar el fred de l'hivern i extraordinari per unir a la família i amics al voltant de la taula.
Ha estat un any digne de celebració! La gran revelació de les Estrelles de la selecció 2024 va tenir lloc ahir 28 de novembre de 2023 a Barcelona, durant la primera Gala espanyola de la Guia Michelin sense el país lusità.
El Cava, gran protagonista als sopars de fins a 25 Paradors de tota Espanya. Al novembre es torna a brindar amb Cava a fins a 25 "Paradores de Turismo" de les comunitats autònomes d'Aragó, Catalunya, Extremadura, Navarra, País Basc, La Rioja i València.
La D.O.P. Cava i la D.O.P. Mejillón de Galícia presenten el seu singular maridatge en un espot amb Pepe Solla i María José Huertas com a ambaixadors d’excepció.
Pàgina 4 de 12