Les 50 millors pastisseries de Catalunya reben els guardons “Fava de Cacau 2022” 3a. edició, premis que tenen l’aval del sector i reconeixen de forma objectiva l’alt nivell de la pastisseria a Catalunya. El lliurament es va realitzar el 24 de gener, junt amb la clausura de la V Mostra Internacional de Pastisseria, acte únic de reconeixement i suport a l’alta pastisseria.
Davant de l'actual situació que vivim, són necessaris uns moments de tranquil·litat i reflexió, o podem fer amb un bon Mojito a la mà."La Bodeguita del Medio" en plena ciutat vella de L'Havana, d'on es diu que es preparen els millors "Mojitos" del món ens ofereix la recepta.
Fa pocs dies ens va passar per alt un dia molt rellevant per la gastronomia, tant de la cuina casolana com de la dels millors restaurants. Ens referim a sa majestat la "croqueta", doncs el passat 16 de gener se celebrava en el món, el "Dia Internacional de la Croqueta".
La Garoinada és una de les primeres campanyes gastronòmiques de les comarques gironines i una de les més conegudes a Palafrugell que va iniciar el 14 de gener i finalitzarà el 27 de març a on podem assaborir els millors plats de garoines, eriçons de mar o garotes.
No fa gaires dies, veiem la informació que es preparava la fira de l’oli de vera a Bigues i Riells del Fai, que any a any es complementava amb la fira del pa artesà, del concurs d’allioli i del mercat de diversos productes de proximitat, els que hem volgut conèixer.
Avui preparàrem la tradicional de la meva casa, la que fem fa més de 50 anys i tornàrem aquests dies de Nadal. Un plat molt saborós, complet, amb una gran quantitat de calories per afrontar el fred de l'hivern i extraordinari per unir a la família i amics al voltant de la taula.
"Ara ve Nadal, matarem el gall i a la tia pepa li donarem un tall..... Caga tió, caga tió, neules i torrons......" Son cançons tradicionals que tots hem cantat al voltant de Nadal. I a tots els àpats hem tingut els bons torrons com a part de la nostra gastronomia, i si son d’Agramunt molt millor!!!
Aquest diumenge 5 de desembre a partir de les 9 del matí, tindrà lloc la 40a Festa de l’Oli a Almoster, organitzat per la Cooperativa Agrícola d’Almoster, amb la col·laboració de l’Ajuntament i Siurana denominació d’origen protegida.
Avui arranca la 8a Jornada Gastronòmica del Calçot a Valls, una de les tradicions gastronòmiques d'hivern més arrelades a Catalunya, i que s'estendrà fins al pròxim mes d'abril que aplega famílies i amics al voltant d'un foc per assaborir-la a gran part de la restauració i llars del Camp de Tarragona.
Per al seu clima mediterrani, la gran quantitat d’hores sol a l’any, les temperatures, i bones mans, a Catalunya fem una gran varietat de vins excel·lents des de fa més de 2.500 anys.
Aquesta és la part dolça i més variada de Tots Sants, panellets de tots sabors per tots els gustos, també els podem preparar i assaborir en qualsevol moment de l'any. A les receptes tradicionals s'afegeixen novetats i creativitat dels mestres pastissers dels passos catalans.
Com cada mes d’octubre el sector de la restauració en El Vendrell, obra “Fira Tapa” que es realitza al voltant i motiu de les Festes de Santa Teresa. Es pot realitzar la degustació entre el 8 i 17 d’octubre a sis dels bars-restaurants de la vila.
La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és un esdeveniment en el qual se celebraran tot un conjunt d'activitats amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.
Pàgina 9 de 11