Les Jornades Gastronòmiques de l'Ametlla de Mar són l'aparador dels productes de la seva llotja i una mostra de les millors receptes dels seus restauradors. Del 3 al 12 de juny, tenim l'oportunitat d'assaborir dues estrelles "Els Fideus rossejats i la Tapa Marinera". Esteu convidats!!!
Des d'aquest dissabte 4 de juny torna el "Mercat del Préssec d'Ordal". Són 17 anys marcats per aquest espai a la Plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal a on ha sigut tradicional i que es repetirà tots els caps de setmana de juny, juliol i agost.
Qui ho podria dir? Si es cert que fa molts anys que vàrem descobrir les hamburgueses, ara hem descobert que el món celebra cada 28 de maig, el “Dia Internacional” d’aquest àpat tan estès i variat.
La Denominació d’Origen (DO) Tarragona organitza la connexió entre la ciutat i el seu interior vitivinícola. I conviden des d’avui 20 de maig fins al 5 de juny a tastar totes les dimensions del vi tarragoní.
L’associació de restauradors Tàrraco a Taula, creada l’any 1997, organitza fins el dia 29 de maig, les “Jornades Gastronòmiques Tàrraco a Taula”, que tenen com a objectiu oferir una visió actual de la cuina de l’antiga Roma.
Nova edició de la mostra de vins i caves de proximitat que tindrà lloc el pròxim dissabte 28 de maig i comptarà amb la participació de les principals bodegues de la DO Costers del Segre i productes gastronòmics de qualitat.
L’Aplec del Caragol és, sens dubte, un dels esdeveniments gastronòmics més coneguts de la província de Lleida. Enguany la XLI edició es realitzarà del 20 al 22 de maig.
Comença el mes de maig i el sector de la restauració del Vendrell, presenta “Ruta de Tapes 2022”, una proposta per descobrir la nostra gastronomia a través de 19 establiments participants que presenten les seves de Tapes del 19 al 31 de maig.
Fins aquest diumenge 1 de maig, onze restaurants de Mataró celebren les XXV Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró: Pèsols amb sèpia i patates.
Estem en plena primavera, bon temps, sol i la temperatura agradable han arribat. És temps de gaudir de la vida a l'aire lliure i amb això tornarem a col·locar la graella en el seu lloc i preparar una bona graellada o barbacoa en família, amb amics o en parella. Organitza el pla perfecte!
A Catalunya, tenim moltes tradicions. Una de les més celebrades per menuts i grans és la de "la mona". Aquesta tradició celebrada el dilluns de Pasqua cada any, com a finalització de la setmana santa. Començarem per dir que aquesta mona és un pa de pessic, molt suau, farcir de diversos productes.
Cada dia veiem més receptes i preparacions d’aquest clàssic plat tant a programes de televisió, revistes de cuina i els showcooking amb els cuiners del nostre país. Es per aquest motiu que hem volgut fer algunes proves i portar a casa vostra l’excel·lència d’aquesta cuina amb vedella.
Tarragona compta amb una Llotja del Peix des de l'any 1928, encara que hi ha documentació que acredita, que és molt més antiga, segurament ja existia a la imperial Tàrraco dels romans, encara que amb el pas del temps la denominació i la seva ubicació ha anat canviat.
Pàgina 9 de 13
