Avui preparàrem la tradicional de la meva casa, la que fem fa més de 50 anys i tornàrem aquests dies de Nadal. Un plat molt saborós, complet, amb una gran quantitat de calories per afrontar el fred de l'hivern i extraordinari per unir a la família i amics al voltant de la taula.
"Ara ve Nadal, matarem el gall i a la tia pepa li donarem un tall..... Caga tió, caga tió, neules i torrons......" Son cançons tradicionals que tots hem cantat al voltant de Nadal. I a tots els àpats hem tingut els bons torrons com a part de la nostra gastronomia, i si son d’Agramunt molt millor!!!
Aquest diumenge 5 de desembre a partir de les 9 del matí, tindrà lloc la 40a Festa de l’Oli a Almoster, organitzat per la Cooperativa Agrícola d’Almoster, amb la col·laboració de l’Ajuntament i Siurana denominació d’origen protegida.
Avui arranca la 8a Jornada Gastronòmica del Calçot a Valls, una de les tradicions gastronòmiques d'hivern més arrelades a Catalunya, i que s'estendrà fins al pròxim mes d'abril que aplega famílies i amics al voltant d'un foc per assaborir-la a gran part de la restauració i llars del Camp de Tarragona.
Per al seu clima mediterrani, la gran quantitat d’hores sol a l’any, les temperatures, i bones mans, a Catalunya fem una gran varietat de vins excel·lents des de fa més de 2.500 anys.
Aquesta és la part dolça i més variada de Tots Sants, panellets de tots sabors per tots els gustos, també els podem preparar i assaborir en qualsevol moment de l'any. A les receptes tradicionals s'afegeixen novetats i creativitat dels mestres pastissers dels passos catalans.
Com cada mes d’octubre el sector de la restauració en El Vendrell, obra “Fira Tapa” que es realitza al voltant i motiu de les Festes de Santa Teresa. Es pot realitzar la degustació entre el 8 i 17 d’octubre a sis dels bars-restaurants de la vila.
La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és un esdeveniment en el qual se celebraran tot un conjunt d'activitats amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.
Els arqueòlegs i altres estudiosos del món antic, de la història de la humanitat, fins i tot de la prehistòria, tenen molts dubtes de quina és la beguda més antiga del món, només cal veure les diverses opinions i fins hi tot quasi conclusions per treure la nostra.
Catalunya és una terra amb diversitat d’aliments i productes de qualitat provinents del camp, la pastura o la mar. El 2 i 3 d’octubre us esperem en el cap de setmana de portes obertes a les explotacions agroalimentàries. Descobriu d’on venen els productes que arriben a la nostra taula!
Primer els Fenicis, grecs i després els romans van introduir el conreu de la vinya i, des d’aleshores, el vi forma part de la nostra vida diària, de la nostra dieta, de la nostra cultura i dels nostres moments de celebració.
Els últims mesos he vist i llegit molta informació respecte al cranc blau, el seu caràcter invasor i el seu abans per les aigües i Terres de l’Ebre, especialment en el delta. Esbrinem i ordenem els diversos aspectes que té aquest crustaci, que divergeixen entre oportunitats i inconvenients.
El concepte “healthy” (menjar saludable) ha deixat de ser una mera moda o tendència passatgera, per a convertir-se en un dels nous estils de vida a seguir avui dia per part de les famílies en cada llar i també per part dels professionals de la restauració.
Pàgina 11 de 13
